CHP Antalya Kadın Kolları 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 'Al Yazmalım Anıtı' önünde basın açıklaması yaptı. Anıt önüne gelen gruptan 6 kadın, kadına yönelik şiddeti konu alan makyajlarıyla ilgi odağı oldu.
CHP Antalya Kadın Kolları üyeleri saat 11.00'de 'Al Yazmalım Anıtı' önünde toplandı. Son yıllarda kadına yönelik şiddet konusunda büyük bir artış gözlendiğini söyleyen grup 'Dayağa Son', 'Eşitlik istiyoruz' sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yegen, kadın cinayetlerinin 2013 yılında da devam ettiğini belirterek, "Evli kadın nüfusunun yüzde 39'u fiziksel şiddete, yüzde 15'i cinsel şiddete, yüzde 44'ü duygusal istismara maruz kalmaktadır. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olmamıştır. Devletten koruma talep eden kadınların yüzde 73'ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'si cinayete kurban gitmiştir. Yani kadınlar yalnız kadın oldukları için her türlü şiddete maruz kalıyor" diye konuştu.
Basın açıklaması sırasında en büyük ilgiyi ise grubun içinde bulunan ve biri erkek diğerleri de dayak yiyen kadın makyajı yapan kadınların 'Şiddete artık yeter' sloganı gördü.