ANTALYA Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79'uncu yıl dönümü nedeniyle kadınların tüm siyasi kademelerde erkeklerle eşit sayıya ulaşabilmesi için farkındalık yaratmak amacıyla kentin değişik yerlerine pembe sandık yerleştirdi.
Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Komisyonu Sözcüsü Yonca Ayas, düzenlediği basın toplantısında, 5 Aralık 1934'te seçim kanununda yapılan değişikle kadınlara belediye seçimlerine katılma, sonra da köylerde muhtar olma, ihtiyar meclisine katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındığını anımsattı. Ayas, 2 bin 950 belediye başkanının 26'sının kadın olduğunu, TBMM'de ise sadece 78 kadın milletvekili yer aldığına dikkati çekti.
Kadınların siyasi kademelerde yer alma oranının erkeklere göre çok düşük ve yetersiz olduğunu aktaran Ayas, "Tüm kadınlarımız hiçbir baskı altında kalmadan oyunu kendi iradesiyle kullansın, seçme ve seçilme hakkını özgürce kullansın, tüm siyasi kademelerde erkeklerle eşit sayıya ulaşsın diye farkındalık çabalarımızla buradayız. Pembe sandıklarımızı kentimizin bazı bölgelerinde yerleştirerek farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi.
Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin 'Cumhuriyetle Kazandıklarımızı Kaybetmeyeceğiz' sloganıyla gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında, Aydın Kanza Parkı, Muratpaşa Belediyesi önü, Cumhuriyet Meydanı, Akdeniz Üniversitesi önü, Konyaaltı ve Kemer'de yerleştirilen pembe sandıklarla dikkat çekmeyi ve vatandaşlara kadınların siyasetteki sayısının yetersizliğini anlatacağı belirtildi.
Basın toplantısında kadın meclisi üyeleri, 'Yurdum Anadolu meclisimiz baba bolu', Haydi kadınlar meclislere', 'Listede başa beraber yaşa', 'Düzelince listemiz yükselecek sesimiz', 'Tüm kadınlar el ele temiz siyasete' yazılı döviz taşıdı.