ANTALYA, () - ANTALYA'nın merkez ilçelerinden Döşemealtı'nda, belediye ile Tüm Bel-Sen arasında varılan toplu iş sözleşme hükümlerince belediye çalışanı kadınlar 8 Mart'ta izinli sayılacak, şiddet uygulayan memurun ücreti de eşine verilecek.
Döşemealtı Belediyesi ile KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında uzun süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, geçen günlerde imzalanan protokol ile sona erdi. 30 Mart seçimlerinde Döşemealtı'nın belediye başkanlığını üstlenen CHP'li Turgay Genç, belediyenin ciddi sıkıntıları olmasına karşın, personelin emeğinin karşılığını teslim etme noktasında tüm şartları zorlayarak mutabakata vardıklarını söyledi.
POZİTİF AYRIMCI TOPLU SÖZLEŞME
Döşemealtı'nda 3'ü sözleşmeli toplam 117 memuru kapsayan 6 ay süreli toplu iş sözleşmesinde, kadınlara yönelik pozitif kararlar dikkati çekiyor. Toplu sözleşmeye göre 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Döşemealtı Belediyesi'nde çalışan kadın memurlar 1 gün izinli sayılacak. Sözleşmesinin bir diğer maddesine göre de eşine şiddet uygulayan memura o ay ki toplu sözleşme ücreti ödenmeyip, eşine verilecek.
Döşemealtı Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında varılan ve 15 Haziran- 31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak toplu iş sözleşmesi çerçevesinde çalışanlara Ramazan ayında 150 lira, Kurban Bayramı'nda 250 lira ikramiye verilecek.

FOTOĞRAFLI