ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin mahallesine duyarlı kadınlarla ortak başlattığı 'Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor' projesi çığ gibi büyüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Toplum Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen 'Kadınlar Sokağına Sahip Çıkıyor' adlı proje ile Büyükşehir Belediyesi'nde yürütülen hizmetlerin, kentin farklı bölgelerine daha hızlı ulaşması planlanıyor. İkamet edilen mahalle ya da sokağın avantajlarının daha iyi kullanılması, varsa dezavantajlarının avantaja dönüştürülmesi hedefleniyor.
SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAK
Projenin başlangıç noktası Fatih, Çamlıbel ve Santral aile eğitim ve sosyal hizmet merkezleri hizmet alanını kapsayan Santral, Kepezaltı, Ünsal, Fatih, Göçerler, Erenköy, Çamlıbel ve Esentepe mahalleleri oldu. Proje kapsamında mahallelerde seçilecek sokak gönüllüleri, komite başkanları ve mahalle sorumluları ile işbirliği içinde sorunların çözümüne yönelik çalışma yürütecek. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile eşgüdüm içinde çalışacak kadınlar, tespit ettikleri sorunları kurdukları komiteler aracılığıyla yetkililere ulaştırarak, çözüme ulaşması konusunda öncülük edecek.
SOSYAL SORUMLULUK DUYGUSU GÜÇLENECEK
Bireylerde sosyal sorumluluk duygusunu güçlendirmeyi de hedefleyen projenin diğer bir yansıması da kadınların ev dışı hayata katılımlarını artırmak, sosyal hayatta etkin rol almalarını sağlamak, mahalleye ilişkin sorunların çözümünde bireylerin sorumluluk almalarını ve kolektif çalışmalarını öngörmek olarak amaçlanıyor. Oluşturulacak otokontrol mekanizması ile mahallede ortaya çıkan veya çıkabilecek her tür soruna müdahale edebilmek, böylece mahalledeki değişimleri de takip edebilmek, projenin diğer amaçları arasında yer alıyor.
EĞİTİM SEMİNERLERİ VERİLECEK
Projenin ilk aşamasında, aile eğitim ve sosyal hizmet merkezlerinde katılımcılara eğitim seminerleri verilecek. Mahallelerinde aktif görev alacak kadınların bakış açılarını geliştirmeye, toplumsal olaylara ve çevrelerine duyarlılıklarını artırmaya yönelik uygulanacak eğitimler, kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsayacak. Mahalle sorunlarına duyarlı, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde çalışarak çözüme ortak olmak isteyen gönüllü kadınlar, müracaatlarını Fatih, Çamlıbel ve Santral aile eğitim ve sosyal hizmet merkezlerine yapabilecek. (FOTOĞRAFLI)