Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - DÜNYA Kadınlar Günü Balıkesir'de, Kadınlar Platformu'nun düzenlediği etkinlikle kutlanırken yolsuzluklara bir kez daha dikkat çekildi. Yeşilli Meydanı'nda toplanan kadınlar Kızılay Caddesi’nden Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü.
'Tecavüz, taciz her yerde, devlet nerede', 'Çocuk anne çocuk gelin istemiyoruz', 'Eşit işe eşit ücret', 'Her yer kadın her yer özgürlük', 'Üçtür, beştir, kadınlar kuluçka değildir', 'Dünyanın bütün kadınları birleşin' yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, 'Kadına uzanan eller kırılsın', 'Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük', 'Kadınız haklıyız kazanacağız' sloganları attı. İda Esintisi Tiyatro Grubu da 'Eftalya' şarkısı ile etkinliğe renk kattı.
Alihikmetpaşa Meydanı'ndaki kutlamada hazırlanan deklarasyonu okuyan avukat Ayşe Özkan, "Bilinmesini istiyoruz ki önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde kadına yönelik ayrımcılığın giderilmesi ve kadın erkek eşitliğinin hayata geçirilmesi için politika üretmeyen hiç bir partiye oy veremeyeceğiz" dedi.
ÖLÜ BEBEK ÇUVALDA, DOLARLAR KUTUDA
Son günlerin bir numaralı gündemi yolsuzluklar da Kadınlar Günü'nde unutulmadı. Grup adına hazırlanan metni okuyan Türkan Kocabaş, "Kendi ülkesinde soğuktan ve açlıktan çocuklar ölürken, iktidar sahiplerinin başka ülkelere yardım etmesini, yandaşlarını kutu kutu dolarlarla ödüllendirmesini şiddetle kınıyoruz. Kadınların işsizliğin sebebi olarak göre, doğuracağımız ve doğurmayacağımız çocuklara karar veren sadaka ile halkımızı kandıran gerici, yobaz, hırsız zihniyetin bir önce gitmesini istiyoruz" dedi. Kadınlar bu konuşmanın ardından 'Ölü bebek çuvalda, dolarlar kutuda' diye slogan attı, 'Kutu kutu paralar, sayması yorar, sen yorulma Bilal, makinalar sayar' ve 'Kutu kutu dolar, odalara dolar, hırsızların cebinde, hepimizin hakkı var'  tekerlemeleri okudu.
Yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlik hep birlikte halayların çekilmesiyle sona erdi. Kadın Platformu'nun kutlamasına CHP'nin Balıkesir Büyükşehir belediye başkan adayı Sami Sözat, Altıeylül adayı Mehmet Ali Çiçek, Karesi adayı Ender Biçki de destek verdi.

HD(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)