İZMİR’in Buca İlçesi’nde, boşandığı eşi Vedat Atik tarafından bıçaklanarak öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Serpil Erfındık için kadınlar ve öğrencileri meydana çıktı. Yapılan basın açıklamasıyla, Erfındık’ın devlet tarafından korunamamasına tepki gösterilirken, bu ölümlerin son bulması istendi.
Kentteki çeşitli kadın dernekleri üyeleri ile öğrenciler, geçen pazar günü Buca’ya bağlı Kaynaklar’da boşandığı eşi Vedat Atik tarafından bıçaklanarak öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Ellerindeki dövizlerle, kadın cinayetlerini kınayan kadınlar adına basın açıklamasını, Serpil Erfındık’ın öğrencilerinden Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Açelya Bayraktar yaptı.
Devlet tarafından korunamadığı için yaşam hakları elinden alınan kadınlara yenilerinin eklenmemesi için toplandıklarını söyleyen Açelya Bayraktar şöyle konuştu:
"Yakın koruma talepleri değerlendirilmiş olsaydı, Serpil hocamız ile diğer öldürülen kadınlar aramızda olacaklardı. Devletin üzerine düşen görevi, sorumluluklarını yerine getirip, yuttaşlarına sahip çıkması gereklilik değil, zorunluluktur. Şiddet mağduru kadınları unutmayacağız, unutturmayacağız. Başka Serpiller ölmesin istiyorsak, kadınla erkeği eşit görmeyen her türlü ayrımcılığa karşı olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Yaşadıkları sırada kaderleriyle tek başınaydılar. Şimdi yalnız değiller biz varız. Ölümden sonra değil, yaşadıkları sırada kadınlarımıza sahip çıkacak bir iradeyi devlet ortaya koyamıyorsa, toplum olarak başarmalı, devlete görevlerini anımsatmalıyız."
Eyleme katılan diğer konuşmacılar da kadın cinayetlerine tepkilerini dile getirdi, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Kadınlar açıklamanın ardından meydandan ayrıldı.