Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), () - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yürüyüş yaptı, kadına şiddeti tiyatroyla anlattı.
Silifke Stadyumu'nda toplanan grup Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından Anıt Meydanı'nda toplanan kadınlara, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve CHP'nin Silifke Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Turgut da destek verdi. Etkinlik kapsamında eşinden şiddet görmüş kadınlar ve kocalarının uyguladığı şiddet tiyatro gösterisiyle anlatıldı.
Grup üyeleri adına bir konuşma yapan Mine Özel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, hakları için mücadele ederken öldürülen dokuma işçisi kadınların kendilerine bıraktıkları bir miras olduğunu kaydetti. Kadınlar Günü'nün boş, soyut, sıradan bir gün olmadığını ifade eden Özel, "8 Mart açlığa, yoksulluğa, işsizliğe, eşitsizliğe maruz bırakılan, zulüm ve katliamlara uğrayan emekçi kadınların günüdür" dedi. 12 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığını iddia eden Özel, kadına yapılan şiddetin artık bitmesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

MO(AŞ/BK/CK) (FOTOĞRAFLI)