Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, ()- TASARIMCI Mazyar Topal ve fotoğraf sanatçısı Ömür Bacacı, Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine 'Kadınlar Çiçektir' isimli fotoğraf sergisi ile destek verdi.
Geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine kadına şiddetin boyutlarını gösteren fotoğraflarla anlatmaya çalışan tasarımcı Mazyar Topal ve fotoğraf sanatçısı Ömür Bacacı, bu yıl 'Kadınlar Çiçektir' fotoğraf sergisi ile Kızılay İş Merkezi'nde dikkati çekmeye çalışıyor. 1-8 Mart tarihleri arasında izlenebilecek sergide 16 çiçekle makyaj yapılmış kadının fotoğrafı sergileniyor. Son yıllarda kadına şiddetin artarak devam ettiğini ifade eden sinema ve tiyatro makyaj tasarımcısı Mazyar Topal, şöyle dedi:
"Geçtiğimiz yıl kadına şiddeti, yüzü kanlar içinde erkek yüzleri ile anlatmaya çalıştık. Bu yıl ise 'Kadınlar Çiçektir' projemizi fotoğraf sanatçımız Ömür Bacacı ile birlikte hazırladık. 16 kare fotoğrafta, kadın yüzlerine yaptığım çiçek makyajları ile tüm kadınların çiçek gibi zarif, asil ve güzel olduklarını ifade etmeye çalıştık." 
Kadına şiddetin her yıl birçok sanatçının ilgi odağı olarak temalar ürettiğinin altını çizen Topal, "Kadın zarif, asil ve güzeldir. Kadın sevgi, aşktır. Kadın duygusal hislerin kalbi, anne, eştir. Ne yazık ki son yıllarda kadılara şiddet, darp ve cinayetler şiddetini artırarak kadının zerafetine yakışmayan şekilde karşımıza çıkıyor." 
Kadınlar Günü etkinliklerine her yıl değişik projelerle çıktıklarını belirten Topal, "Kadına Şiddeti farklı sunumlarla anlatmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl kadına şiddeti, dövülen kadınların yüzlerini anımsatan makyajla anlatmaya çalışmıştım" dedi.

HÖ(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)