MARDİN'in Midyat İlçesi'nin tek kadın muhtarı 57 yaşındaki Ayşe Savaşçı, 30 Mart seçimleri için yeniden aday olurken, seçilmesi halinde mahalledeki 100 kadını geziye götürme vaadinde bulundu.
Midyat’ta kadın muhtarı Ayşe Savaşçı, Bahçelievler Mahallesi’nden yeniden muhtar adayı oldu. 5 çocuk annesi Ayşe Savaşçı, adaylığını açıkladıktan sonra kahve, evleri ve esnafları dolaşarak halktan destek istedi. 5 yıldan bu yana Bahçelievler Mahalle Muhtarlığı yapan Savaşçı, resmi işlemler için muhtarlıktan alınan evraklardan ücret almadığını, seçilmesi halinde aynı uygulamanın devam edeceğini sözü verdi. İlk muhtar seçildiği dönemlerde insanların kadın muhtara sıcak bakmadığını ifade eden Savaşçı, şöyle konuştu:
"İlk zamanlar mahallemde hemşerilerim benim aday olmama sıcak bakmadı. Ama gün geçtikçe muhtar adaylığımda ciddi olduğumu gördüler. 2009 seçimlerinde Midyat’ın ilk ve tek kadın muhtarı olarak seçildim. Muhtarlık görevinde mahalle sakimlerimiz ile beraber güzel işler yaptık. Yeni dönemde de mahalle sakinlerimize hizmet vermek için mahalle muhtarlığına bir kez daha talibim. Mahallemde yaptığım sosyal içerikli çalışmalar ve çeşitli faaliyetlerle mahalle halkının sevgisini kazandım. Muhtarlık hizmetinin, mahalle ile bütünleşme ve mahallenin sorunlarına çözüm bulma yeridir. 2009 yılında seçilmem halinde mahallemdeki kadınları geziye çıkaracağımın sözünü vermiştim. Nitekim seçildiğimde mahallemdeki 50 kadını bölgede bir turistik geziye götürdüm. İnşallah bu defa da seçilirsem, 100 kadını geziye götüreceğim. Daha önce hiç görmedikleri yerleri onlara gezdireceğim."