MERSİN Kadın Platformu ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyeleri, artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacı ile eylem yaptı. İştar Kadın Danışmanlık Merkezi Basın Danışmanı Roza Yaruk, kadınların her gün cinayet, tecavüz ve şiddet adı altında katledildiğini söyledi.
BDP İl binası önünde toplanan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde 'Kadına yönelik şiddete hayır', 'Kadın katliamına son' yazılı dövizler taşıyarak, 'Erkek vuruyor, devlet susuyor', 'Yasta değil, isyandayız' sloganları attı. 100 metre ileride bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü binası önüne kadar yürüyen grup, bir süre Türkçe ve Kürtçe slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Polisin de güvenlik önlemi aldığı eylemde grup adına basın açıklaması yapan Roza Yaruk, katillerin devletin yasalarından ve toplumsal gericilikten aldığı güçle öldürmeye yada öldürmeye teşebbüse devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"20 Aralık'ta Mersin'de E.E eşinin uyuşturucu, gasp bataklığını ortaya koymak istediği için evliliği boyunca sistematik işkenceye maruz kaldı ve intihar ettiği beyan edilerek 7'nci kattan atılarak katledildi. 27 Aralık'ta Adana'da İ.K. 6 ay önce boşandığı eşinin kollarını kesti ve onu vahşice katletmek istedi. 8 Ocak'ta Adıyaman'ın Tahta ilçesinde H.K intihar etti denilerek katledildi. 10 Ocak'ta Urfa'da Z.A eşi tarafından bıçak ile katledildi. 12 Ocak'ta Siirt'te 12 yaşında evlendirilen K.E intihar etti denilerek katledildi. Mersin'de N.İ. eşi tarafından 30 yerinden bıçaklandı. Tarsus'ta H.D. adliye bahçesinde 13 yerinden bıçaklandı."
Yarık ayrıca, medya, erkek egemen yargısı, iktidarın politika ve uygulamaları, kurum ve kişiler kanalı ile kadına şiddetin açıkça meşrulaştırıldığını de iddia etti.