İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, () - MANİSA'da, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, TBMM'de görüşülecek olan yeni yargı paketi öncesi kadın cinayetlerine en ağır ceza verilmesi konusunda hükümete çağrı yaptı.
Manolya Meydanı'nda biraraya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Manisa Platformu'na üye 15 kadın, TBMM'de görüşülecek olan yeni yargı paketi öncesi hükümete çağrı yaptı. 'Kadın cinayetlerini durduracağız' ve 'kadınlar ölüyor AKP susuyor' sloganları atan grup adına, Platform İl Temsilcisi Semiha Hasgör basın açıklamasını okudu. Ak Parti iktidarının kadın cinayetlerine suskun kaldığını söyleyen Hasgör, "Kadın cinayetlerinin önlenmesi ve verilmesi gereken cezaların neler olduğuna yönelik platform olarak hükümete teklifimizi sunduk. Ancak Ak Parti iktidarı bizi yine dikkate almadı. TBMM'de görüşülecek yeni yargı paketinde kadın cinayetlerine yönelik hiçbir şey yok. Hükümetin üretmesi gereken çözümleri biz üretiyoruz. AKP'li vekiller, çocuk ve kadın cinayetleri ile ilgili TCK'daki cezaların yeterli olduğunu düşünüyor. Kadın katillerine indirim üstüne indirim verilmesinden memnunlar. Hatta yeni yargı paketinde ise cinsel suçlarla ilgili yeni indirim olanakları eklenmesi peşindeler. AKP'ye bir kez daha soruyoruz. Sen A'dan Z'ye tedbiri sadece ve sadece seni protesto etmek için sokaklara dökülen halkı karşına mı alacaksın. Tedbirleri meydanları yasaklamak için mi uygulayacaksın" dedi.
Ak Parti'nin kadınların taleplerini görene kadar meydanlarda seslerini yükseltemeye devam edeceklerini söyleyen Hasgör, "Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında 16 kadın kardeşimizi kaybederken, bu yıl Mayıs ayında 30 kadın kardeşimizi cinayete kurban verdik. Halkı gaz odalarına hapseden, yerin kilometrelerce altında ölüme terk eden AKP'nin kadınların yaşam hakkını ellerinden almasına izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerinin yasalarda olması gereken yeri alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. AKP'ye son uyarımız. Kadınlar için A'dan Z'ye koruma ve ceza istiyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.

İK (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)