Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()- UŞAK'ta kendisiyle evlenmekten vazgeçen sözlüsü Ayşe Bulut'u (27) yolunu kesip öldürdüğü, yanındaki annesi Döne Bulut'u (60) da yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Mehmet Sezer müebbet ve 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen 22 Aralık'ta, 29 yaşındaki Mehmet Sezer, Karaağaç Köyü'nden Uşak yönüne giden ayrıldığı sözlüsü Ayşe Bulut'un kullandığı minibüsün önünü kesip, av tüfeğiyle ateş açtı. Direksiyondaki Bulut ile yanındaki annesi Döne Bulut yaralandı. Hastaneye kaldırılan anne kızdan, Ayşe Bulut, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tutuklanan Mehmet Sezer hakkında 'kasten öldürme, öldürmeye teşebbüs ve alkollü araç kullanıp, yol kesmek" suçlarından Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın bugün görülen dördüncü duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Sezer ile öldürülen Ayşe Bulut'un olayda yaralanan annesi Döne Bulut, ağabeyi Harun Bulut, ablası Hanife Yıldırım, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve avukatlar katıldı.

Son savunması sorulan tutuklu sanık Sezer, "Beni tahrik ettiler. Dayanamadım. bu nedenlye suçu işledim" dedi. Kararı veren mahkeme sanık Mehmet Sezer'i Ayşe Bulut'u öldürmekten müebbet, Döne Bulut'u yaralamaktan 13 yıl ve alkollü araç kullanıp yol kesmekten ise 6 ay hapis cezası verdi.

DURUŞMASI SONRASI KARARA PROTESTO

Duruşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve Bulut'un yakınları, mahkeme heyetinin verdiği cezayı protesto etti. "'Kızım evlenmeyeceğim' deyince öldürülmesi mi gerekiyordu?" diyen Döne Bulut, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuyu araştırmasını istiyorum. Kızımın suçu neydi, öldürmek mi lazımdı? Verilen cezadan hiç memnun değilim. Kızımı öldüren, beni de sakat bırakan sanığın asılmasını istiyorum. İnsanlık denen bir şey yok, Müslümanlık mıdır öldürmek. Çocuğum genç yaşında kara toprağa girdi" dedi.

Ayşe Bulut'un ağabeyi Harun Bulut ise, "Mahkemenin verdiği karar acımızı dindirmedi. Sanığa cinayeti planlamadan işlediği için müebbet verildi. Kadın katillerinin ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezlandırılmasını ve tek kişilik koğuşlarda yatırılmasını istiyoruz. Başka kadınların canı yansın istemiyoruz" diye konuştu.

"ERDOĞAN'I CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEYECEĞİZ"

Grup adına açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fatma Kurt, platform üyeleri olarak Ayşe Bulut duruşmasına müdahil olarak katıldıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Cinayetin tasarlanarak işlendiğini düşünüyoruz. Karara itiraz ederek temyize götüreceğiz. Ayşe kardeşimizin katili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana kadar ve bu durum yasalaşana kadar mücedelemiz devam edecek. AK Parti, kadın cinayetlerini görmezden gelerek yasada adını dahi geçirmedi. Kadın cinayetlerini hiçbir şekilde değerlendirmeyen ve yok sayan şu anda Cumhurbaşkanı adayı olan bir başbakanın seçilmemesi için elimizden geleni yapacağız. Başbakan Erdoğan, kadın katillerinin yanında olduğundan dolayı Cumhurbaşkanı seçilmemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz."

Grup protestonun ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAF