Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK’ta 3 ay önce, kendisiyle evlenmek istemeyen Ayşe Bulut’u (27) pompalı tüfekle öldürüp, annesi Döndü Bulut’u da (60) ağır yaraladığı iddiasıyla yargılanan M.S. (Mehmet Sezer) (29) hakim karşısına çıktı.
Uşak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına, hakkında ömürboyu hapis cezası istenen tutuklu sanık M.S., öldürülen Ayşe Bulut’un olay sırasında yaralanan annesi Döndü Bulut ve yakınları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve avukatlar katıldı.
Döndü Bulut ifadesinde, kızıyla minibüsle köyleri dolaşarak pazarcılık yaptıklarını belirterek, "Olay günü Uşak’a dönerken M.S. minibüsün önünü keserek ateş etti. Kızım öldü ben de ağır yaralandım. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Sanık M.S. de olay günü kendisini arayan Ayşe Bulut’un evlenmekten vazgeçtiğini söylediğini, bunun üzerine bilincini kaybettiğini, o nedenle olayın nasıl meydana geldiğini hatırlamadığını ileri sürdü.
İfadelerin ardından Uşak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim İlhan, Ayşe Bulut’la M.S.’in telefon kayıtlarının istenmesine, sanığın akıl sağlığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevkine karar vererek duruşmayı erteledi.
DURUŞMANIN ARDINDAN PROTESTO
Duruşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı’nın da toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri basın açıklaması yaparak, kadın cinayetlerini protesto etti. Protestoculara cinayet mağduru ailelerle, ÖDP Uşak Belediye Başkan Adayı Fadime Genç de destek verdi. Grup adına açıklama Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fatma Kurt şöyle konuştu:
"Kadın katilleri ceza indirimi alabilmek için akli dengelerinin yerinde olmadığını, olayı hatırlamadığını söylüyor. Platform olarak hükümete sunduğumuz, kadın cinayetlerinde indirimin kaldırılarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının uygulanmasını sağlayacak önerimizin artık görüşülmesini istiyoruz. Ancak hükümet ısrarla bu öneriyi gündemine getirmiyor."
Anne Döndü Bulut da "Kadınlar niçin vuruluyor. Kızımın suçu neydi?" dedi. Grup protestonun ardından olaysız dağıldı. 

YK(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)