VAN'da, nikahsız yaşadığı 6 aylık hamile 17 yaşındaki Eylem Pesen'i bıçakladıktan sonra otomobille üzerinden geçerek öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan 32 yaşındaki Kerem Çakan ve abisi Nadir Çakan, duruşmada avukat ve kadın derneği üyesine hakaretten hapis cezası aldı.
Kerem Çakan, nikahsız yaşadığı 6 aylık hamile Eylem Pesen'i, 2009 yılı mayıs ayında ağabeyi ile ilişkisi olduğunu öne sürerek bıçakladıktan sonra otomobille defalarca üzerinden geçerek öldürdü. Kerem Çakan, Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 Mart 2013'te görülen duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Çakan'a bir ceza da hakaret suçundan geldi. 2012 Eylül ayında görülen duruşma sırasında avukat Müjde Tozbey Erdem ile davayı takip eden Van Kadın Derneği üyesi Zozan Özgökçe'ye hakaret eden Kerem Çakan ve abisi Nadir Çakan Van 3'üncü Sulh Ceza Mankemesi'nde 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan dava açıldı.
Eylem Pesen'i öldürmek suçundan müebbet hapse mahkum olan Kerem Çakan, davanın ikinci duruşmasında 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılırken, abisi Nadir Çakan'a ise 10 ay hapis ve 2 bin 240 TL para cezası verildi. Abi Çakan 5 yıl içinde kasıtlı olarak başka bir suç işlerse cezası infaz edilecek. GÖ(FE/AK)