HAKKARİ'nin Karadağ bölgesinden kent merkezine içme suyu sağlayan şebekenin, yaylada bulunan vatandaşlar tarafından tahrip edilmesi, belediyeyi harekete geçirdi. Bölgeye giden Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu, su şebekesindeki tahribatın yaylada bulunanlar tarafından bilinçli olarak yapıldığını tespit ettiklerini belirtti.
Otluca Köyüne bağlı Golan-Karadağ yaylalarında bulunan yaylacılar, Hakkari kent merkezine içme suyu sağlayan şebekenin borularına hasar verdi. Yaylacılar, hasar verdikleri borulardan yayladaki otlak arazilerini sulayıp ve hayvan sürülerinin su ihtiyaçlarını karşıladığı tespit edildi. Olay kent merkezinde vatandaşın su akışının düşmesi üzerine yaptığı şikayetle ortaya çıktı. Bunun üzerine inceleme başlatan belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler depolara sağlanan kaynak suyun bulunduğu bölgelere gitti. Ekip, Otluca yaylalarında bulunan şebeke borularında da hasar tespit etti.
Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Derya Çiftçi ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte yaylaya giden Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğu, yaylada bulunan bazı vatandaşların bilinçli olarak su şebekesini tahrip ettiklerini belirlediklerini söyledi.
Hatipoğlu, bölgede yaylacılara yetecek kadar kaynak suyun bulunduğunu, buna rağmen şebeke borularına zarar verildiğin, bunun da kasti olduğunu belirtrek, "Yaylacılara gerekli ikaz ve uyarılarımızı yapıp, kentteki vatandaşlarımızın mağdur olduklarını ifade ettik. Bunun üzerine yaylacılardan bir daha böyle bir yanlış yapmayacakları konusunda söz aldık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI