ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, kadınların kocalarının adıyla anıldığı Mollahasanlar Köyü'nde kahvehane işleten 40 yaşındaki Nurten Karatuna, 30 Mart'taki seçimlerde muhtar olabilmek için 2 erkek rakibiyle yarışacak.
Kadınların kocalarının adıyla anıldığı için 'Kadının Adı Yok' denilerek gündeme gelen Mollahasanlar Köyü'nde 30 Mart günü yapılacak muhtarlık seçiminde reform yaşanacak. Kadın-erkek sayısının eşit olduğu 135 hane, 286 nüfuslu köyde, mevcut muhtar Mahir Yıldırım'ın karşısına rakip olarak Yaşar Karaca çıkarken bir sürpriz de evli, 2 çocuk annesi Nurten Karatuna'dan geldi. Karatuna, köyde yaşanacak değişimin sembolü olmak için aday olduğunu söyledi.
Köyde kahvehane de işleten Nurten Karatuna, erkek müşterilerine eliyle çay servisi yaparken 30 Mart'taki seçimlerde kendisi için oy istiyor. Köyün ilk kadın muhtar adayı olan Karatuna, "Şimdi değişimin zamanı. Köyümüz bugüne kadar geri kaldı. Muhtar seçilirsem ilk olarak köyün en önemli sorunu olan su sorununu çözüme kavuşturacağım. Çöp ve zirai atık sorunlarını da çözeceğim. Ayrıca şu an köyde düğünler kahvehanede yapılıyor. Köyümüze çağdaş bir de düğün salonu yaptıracağım" dedi.
Muhtar adayı Nurten Karatuna'nın kahvehanesindeki köylüler de kendisine destek vereceklerini belirtti. Bazı köylüler, Karatuna'nın hem kahve işlettiğini hem de hayvancılık yaptığını, çok çalışkan biri olduğunu belirtip, "Bu çalışkanlığıyla muhtar olmayı hak ediyor. Kendisine destek vereceğiz" diye konuştu.
Muhtar adayı Nurten Karatuna, seçim propagandası için hazırlattığı tanıtım afişindeki 'Çanakkale Savaşı'nda kadınlarımız vardı. Şimdi de var' sloganıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Mollahasanlar Köyü'nde, 30 Mart’taki seçimde 226 seçmen sandık başına gidecek.