İSTANBUL, () KADIKÖY İskele Meydanı’nda buluşan yüzlerce kişi Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve adalet isteğiyle dans etti. Tüm dünyada One Billion Rising’in kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için 1 Milyar kadın dans ediyor sloganıyla çağrı yaptığı dans etkinliğinin bu yılki teması olan “Adalet için dans et” etkinliği, Kadıköy’de de Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleşti. Kadınların çoğunlukta olduğu katılımcılar, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katılımıyla tüm dünyada aynı saatte, aynı müzik ve aynı figürlerle dans etti.
Kadıköy İskele Meydanı’nda çoğunluğu kadın katılımcılara, erkekler de dans ederek destek verdi. Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, dans sırasında bazı kadınlar, CHP Kadıköy Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda Belediye Başkanı Selami Öztürk’e de ellerinde taşıdıkları dövizlerle destek oldu. Kadınlarla birlikte özel yapılan tişörtlerden giyerek dans eden Başkan Öztürk, kendisine destek dövizi taşıyan kadınlardan dövizleri indirmelerini isteyerek, “Bugün Selami Öztürk önemli değil, Türkiye’nin her yerinde adalet isteyen, adalet bekleyenler var” dedi. ALTI OK'U KALBİMDEN ATAMAZLAR Başkan Öztürk şunları söyledi:
“Üniversiteli gençlerimiz coplanıyor, yerlerde sürükleniyor, askerlerimiz rektörlerimiz, bilim adamlarımız hapislerde yatıyor, zulüm görüyor. Selami burada özgür, onun bir önemi yok. Önemli olan bu ülkede demokrasi, adalet, hürriyettir. Bugün onun için dans ediyoruz. 20 Yıllık süreçte toplumsal duyarlılığımız her ortam da sergiledik. Bu gurur da bana ve size yetiyor. Ülkede adaleti arıyoruz. Hırsızlıkları, arsızlıkları, kutuları kasaları hiçbir zaman unutmayacağız. Adaleti kendimiz için değil, Anadolu’nun en ücra köşesinde öldürülen kadınlar için, dağ başında doktora ulaşamadığı için ölen Van da babasının sırtında taşınan çocuk için de istiyoruz” dedi.  Başkan Öztürk, bir soru üzerine CHP’den istifa etmeyeceğini de yenileyerek “Altı ok'u benim kalbimden atamazlar” diye konuştu. Dans etkinliğine, Kadıköy'de Kadıköylü kadınlarla birlikte, Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, KADER Kadıköy, Kırmızı Biber Derneği, Kadın Partisi Girişimi, Caferağa Platformu, Mayader üyeleri de dans ederek destek verdi. Dans sırasında meydanda gözleri bağlı “adalet heykeli” figürü de canlı manken tarafından canlandırıldı. Dans etkinliğini Kadıköylüler ilgi ile izledi. (FOTOĞRAF)