Elvan EZBER İSTANBUL, () KADIKÖY'deki 1 Mayıs kutlamalarında binlerce kişi  kişi Kadıköy Meydanı'nda bir araya geldi. Onur Akın'ın şarkılarıyla coşturdu, müzik eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı.

Kadıköy Meydanı'ndaki kutlamalar için sabah erken saatlerden itibaren başta Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Kamu-Sen olmak üzere çok sayıda sendika üyesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplandı. Ellerinde bayraklar bulunan kalabalık saat 11.00'den itibaren meydana doğru yürüyüşe geçti. Slogan ve alkışlar eşliğinde yürüyen grup saat 12.00'de kutlamaların yapılacağı meydana ulaştı. Polis aramasından geçen katılımcılar kutlama alanına alındı. Bu sırada İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce derneği üyeleri de "Her yer Taksim her yer direniş" sloganlarıyla alana geldi.

Program öncesi katılımcılar ve sendika görevlileri çalan müzik eşliğinde hem oynadı hem halay çekti. Program saat 13.00'te 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Program kapsamında konuşma yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bütün vatandaşların bayramını kutladı. Atalay konuşmasının ardından alandakilere karanfil attı. Katılımcılar arasında bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de vatandaşı selamladı.

Alandakiler, sahneye çıkan sanatçı Onur Akın'ın seslendirdiği şarkılarla coştu. Bazıları ise hareketli müzikler de dans etti. 1 Mayıs kutlaması müzik şöleninin ardından sona erdi.

EE (MK) (FOTOĞRAF)