RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde Kaçkar Dağı'na güney rotasından zirve tırmanışı yaptığı sırada dengesini kaybederek düşen ve yaralanan Alman dağcı 54 yaşındaki Karin Schörer, askeri helikopterle alınarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. 
Ayder Yaylası’ndan dün sabah dağcı arkadaşları ile birlikte yola çıkan Karin Schörer, güney rotasından 3937 metrelik Kaçkar zirvesine doğru yürüyüşe geçti. Zirveye 150 metre kala dengesini kaybederek kayalık alana düşen ve ayağı kırılan, başından da yara alan Alman dağcı için arkadaşları kurtarma ekiplerine haber verdi. Rize Valisi Ersin Yazıcı ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Şakir Kuk’un koordinasyonunda yürütülen çalışma ile AFAD ve AKUT ekipleri harekete geçti. Ancak yaralı dağcının zirve yakınından sedye ile indirilmesinin güç olacağı düşünülerek Malatya 2’nci Ordu Komutanlığı Hava Arama-Kurtarma Birliği’nden yardım istendi. Hava muhalefeti nedeniyle dün akşam çok sayıda sorti yapılmasına rağmen bulunduğu yerden alınamayan Alman dağcı Schörer, bu sabah AKUT ekiplerinin yardımıyla 150 metre aşağıya indirildi. Sabah saatlerinde gelen askeri helikopterle alınarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye  Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Alman dağcı Acil Servis'de tedavi altına alındı. Karin Schörer'in Almanya'dan gelecek uçakla ülkesine gönderileceği öğrenildi.
VALİ YAZICI: OLAYI ÇEK DAĞCILAR HABER VERDİ
Rize Valisi Ersin Yazıcı, yaralı dağcıdan bölgede bulunan Çek dağcı gurubunun  elçiliklerine haber vermesinin ardından haberdar olduklarını belirterek, yapılan koordineli çalışma ile Alman dağcının bulunduğu yerden helikopterle alındığını söyledi. Yazıcı, “Helikopter dün akşam 50’ye yakın sorti yaptı. Ancak yaralı dağcıyı alamadı. Bu sabah helikopterle alarak hastaneye ulaştırdık” dedi.