RİZE’nin İkizdere İlçesine bağlı Kaçkar Dağları'nın eteğindeki Meşeköy Köyü’nde 'Lazboard' şenliği düzenlendi.
Kaçkar Dağları'nda 7 yıl önce helikopterli kayak sporu Heliski'nin başlamasıyla profesyonel kayakçılara özenen İkizdere İlçesi Meşeköy Köyü sakinleri de dedelerinin karda kaydığı tahtaları yeniden ortaya çıkardı. Snowboard sporundan esinlenerek 'Lazboard' adını verdikleri tahtalarla kayağa başlayan köylüler, önce kışın köyde bunu önce ulaşım aracı kullandı, şimdi de şenlik düzenlendi.
İkizdere Kaymakamlığı, Belediye ve Meşeköy muhtarlığınca düzenlenen etkinliğe aralarında çeşitli dağcılık kulüplerinin sporcularının da yer aldığı yaklaşık 150 kişi katıldı. Meşeköy’ün eski adını verdikleri tahtalara 'Petranboard' diyen köylüler şenliğe katılanlara dik yamaçlardan kayarak gösteri sundu. Bu sırada dengesini kaybederek düşen bazı köylüler hafif yaralandı. Köylülerden sonra vatandaşlar da 'Lazboardla' kayak yaptı.
İSVİÇRELİ TURİST DE LAZBOARD YAPTI
Şenliklere gelen İsviçreli Marco Lihtihstayn köylülerden bilgi aldıktan sonra Lazboardla kayak yaptı. Marco Lihtihstayn “Bana burada 'deli turist' diyorlar. Petran halkı çok iyi insanlar. Bana Petranboardla kayak yapmayı öğrettiler" dedi.
Meşeköy sakinlerinden Kasım Havuz ise, köylerinde 150 yıllık gelenek olan tahtalarla kayağın tutkuları olduğunu belirterek “Bizim vasıtamız budur. Direksiyonu odun, ipi elimizde, fren de ayağımız. 100 kilometre hıza kadar ulaşabiliyoruz. Biz alıştık, tehlikesi yok” dedi.
Şenlik yöresel müzik aleti tulum eşliğinde oynanan horonlarla sona erdi.