LÜBNAN'ın başkenti Beyrut'ta kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan pilot Murat Ağca, Elazığ’daki babasının ziyaret ederken, kurbanlar kesilerek karşılandı.
Beyrut'ta THY'nin kaptan pilotu Murat Akpınar ile kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan pilot Murat Ağca, bugün eşi Nur Ağca, çocukları 2 yaşındaki İdil ve 5 aylık oğlu Uras ile Elazığ'da oturan annesi Emine, babası Zeki Ağca'yı ziyaret etti. Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, babası Zeki Ağca, annesi Emine Ağca ve akrabaları tarafından havaalanında karşılanan pilot Ağca, baba evine gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi. Ağca, kurtarılmasında emeği geçen Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a teşekkür ederken, şöyle dedi:
"Ben de kurtarılmamızda çok büyük emeği geçen Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’na, MİT Müsteşarımız sayın Hakan Fidan’a çok teşekkür ediyorum. Buradayız, mutluyuz. Yokluğumda ailemle ilgilendiği için sayın belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Allah, herkesten razı olsun. Bize yapılan her muamele, her iyi dilek, her Türk evladına yapılacaktır. Elazığ’ın çocuğu olmaktan da son derece mutluyum. Çok teşekkür ederim."
Sık sık oğluna sarılan baba Zeki Ağca ise, herkese çok teşekkür ederken, torunlarını kucaklayan anne Emine Ağca da, çok mutlu olduğunu ifade ederek, herkese teşekkür etti.
Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun makam aracıyla Doğukent Mahallesi’ndeki babasının evine geçen pilot Murat Ağca ve ailesi, burada kesilen kurbanlar eşliğinde babaevine girdi. Kurban kanı alnına sürülen pilot Murat Ağca, eşi ve çocuklarıyla babaevine girerek sevdikleriyle hasret giderdi.