PİLOT AĞCA'NIN BABA EVİNDE BÜYÜK MUTLULUK
Beyrut’ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın 74 günün ardından serbest bırakılması Ağca'nın Elazığ'daki baba evinde büyük sevinç yarattı.
Gün boyunca televizyon başından hiç ayrılmayarak gelişmeleri saniye saniye takip eden baba Zeki Ağca ile anne Emine Ağca'yı yakınları da yalnız bırakmadı. Pilot Murat Ağca'nın Elazığ’da görev yapan doktor arkadaşı ise; kalp ve şeker hastası olan baba ile tansiyon hastası olan anneyi ziyaret ederek gün içerisinde sık sık kontrol etti. Akşam saatlerinde 2 Türk pilotun Lübnan Emniyeti’ne teslim edildiği haberleriyle ise, Ağca Ailesi’nin evinde bayram havası eserken anne ve babanın sevinçten gözleri doldu. Oğlu ve pilot arkadaşının serbest bırakılmasına çok sevindiklerini söyleyen baba Zeki Ağca, şöyle dedi: "Çok sevinçliyiz. Sağ olun var olun. Türk medyasına çok teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlara gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Devletimize teşekkür ediyorum. Hükümetimize teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımıza, Sayın Dışişleri Bakanımıza, Dış İşleri Bakanlığı’nda çalışan personele teşekkür ediyorum. Elazığlı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Herkes yanımızdaydı hiç bizi yalnız bırakmadılar. Değil Elazığdakiler dışarıda olan İstanbul, Ankara, Adana, İzmir Türkiye’nin her tarafındaki Elazığlılar aradılar sordular sağ olsunlar. Murat’ın devre arkadaşları, pilot arkadaşları sağ olsunlar buraya kadar geldiler bizi hiç yalnız bırakmadılar. Takriben 10-12 yıl önce oğlum Bandırma’da görev yaparken Muşlu Mahmut isminde bir çocuk askeriymiş. Bu kaçırılma olayını duyup öğrenince aramış benim telefonumu bulmuş beni aradı. Geçmiş olsun dedi. Aşağı yukarı haftada bir iki defa arar ‘Komutanımdan bir haber var mı?’ diye. Kadirşinaslığını gösterdi ben ona vefasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ailesine ve kendisine selam söylüyorum buradan. Sağ olsunlar. Doğukent Mahallesi sakinlerine çok teşekkür ediyorum bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Cami cemaati arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bizleri hep teselli ettiler. Üzüntümüze ortak oldular sağ olsunlar. Oğlumun doktor arkadaşı da yanımızda uzun zaman yanımızda kaldı yaşlı ve hasta olduğumuz için bizi gözetti. Tedbir olarak burada benim kalp hastası olduğumu bildiği için. Rahatladım deyince gitti onlar da sağ olsunlar. Çok teşekkür ediyoruz."
Oğlunun serbest bırakıldığı haberi üzerine gözyaşları döken Emine Ağca ise, "Çok zor. Bir Allah bir ben bilirim. Sevincimden hiçbir şey diyemem ben. Kimin emeği geçtiyse hepsine teşekkür ederim. Doğukent’teki kapı komşularıma da çok teşekkür ederim. Hiç beni yalnız bırakmadılar. Ne gece ne gündüz yani bir haber işitseler hemen koşar kapımı çalar yanıma gelirlerdi. Haberi alıncayı hiç sorma işte o zaman koptum" dedi.
Ağca ailesi şimdi dört gözle, oğullarının Türkiye’ye dönmesinin ardından, gelinleri ve torunlarını da alarak Elazığ’a gelmesini bekliyorlar.