DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), bugüne kadar kaçak elektrik kullanan abonelerini caydırmak için düzenlediği yeni kampanya kapsamında, kendini ihbar eden abonelerden ceza almayacağı gibi yeni elektrik sayacını ise ücretsiz takacak.
Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine elektrik dağıtımını yapan DEDAŞ, yeni kampanyası ile abonelerine yeni avantaj sunuyor. 31 Aralık 2013 tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, eski sayaçlarını yenisi ile değiştirmek isteyen vatandaşlar, DEDAŞ'a müracaat ederek sayaçlarının kurum tarafından kurulmasını sağlayabilecek. Kampanyaya başvuran vatandaşlar, herhangi bir idari ve hukuki takiple karşılaşmadan sayaçlarını değiştirebilecek.
DEDAŞ yetkilileri, sözleşme affı boyutu da düşünüldüğünde Türkiye'deki en geniş kapsamlı sayaç değiştirme kampanyasına imza atmış olacaklarını söyledi. Yetkililer, sayaçlarını değiştirmek üzere başvurarak kampanyadan faydalanmak isteyen abonelerin, böylesi bir idari ve hukuki müeyyide ile karşılaşmayacaklarını belirtti. Diğer taraftan kampanya, halen usulsüz bir şekilde ev içlerinde bulunan sayaçların evlerin dışına alınmasını da hızlandıracağını dile getiren yetkililer, özellikle köylerde sorunun yaygın olduğunu, sayaçların genelde evlerin içinde bulunduğunu, bu sayaçların evlerin dışına kurulmasını ücretsiz yapacaklarını kaydetti. Sayaçların dışarıya takılmasından sonra sayaç okuma işlemi sırasında hane halkına hiç bir rahatsızlık vermeden işlemi gerçekleştirebileceklerini dile getiren DEDAŞ yetkilileri, sayaç kampanyasını duyan tüketicilerin şimdiden kendilerine başvurmaya başladıklarını söyledi.
Kurum yöneticileri, ayrıca kampanyanın 31 Aralık 2013'e kadar devam edeceğini belirterek, kampanyadan faydalanmak için son güne kadar beklememelerini, biran önce müracaat etmelerini tavsiye etti.