KAÇAK elektrik kullanımına verdiği mücadele ile tanınan Kenan Köktürk, CHP'den Zonguldak Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.
Kaçak elektrik kullananlara yönelik çalışmasıyla tanınan ve devleti milyonlarca zarardan kurtaran eski BEDAŞ Genel Müdürü Kenan Köktürk, CHP'den Zonguldak Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Köylerinde 'ışık müdür' olarak tanınan Köktürk, CHP’nin Zonguldak Belediye Başkanı aday adaylarından birisi. Karaelmas Elektrik Dağıtım A.Ş’de (KEDAŞ) 1995-2001 yılları arasında genel müdürlük görevini yürüten Köktürk, görevi sırasında, Bartın, Zonguldak ve Çankırı’daki kaçak elektrik oranını yüzde 19’dan 11’e indirdi. Karabük’te ise bu oranın yüzde 6,6 olduğu öğrenildi. Köktürk'ün KEDAŞ'da tahsilat oranını ise yüzde 96’ya çıkarttı. Köktürk'ün, 2001 yılında devleti 60 trilyon (60 milyon) zarardan kurtardı.
Köylerde kendisinin 'ışık müdür' olarak tanındığını ifade eden Köktürk, aday adaylığına ilişkin şunları söyledi: "Zonguldak’ta altyapı eksikliği, yol, kanalizasyon, köprü, sosyal projelerin yetersizliği gibi sorunlar var. Avrupa’nın pek çok ülkesini dolaşan biri olarak bu sıkıntıları nasıl çözüme kavuşturacağımı biliyorum ve başaracağıma inanıyorum. Zonguldak’ın yerlisiyim. Uzun süre Zonguldak’ta görev yaptım, Zonguldak’ın sorunlarını köy köy bilirim. Zonguldak’ı daha yaşanabilir, huzurlu, güzel bir kent yapmak amacıyla Zonguldak Belediye Başkanlığı’na adayım."
1955’te Zonguldak’ta doğan Köktürk, Gazi Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Boğaziçi Elektrik Dağıtım A. Ş. (BEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü olmak üzere, Karaelmas Elektrik Dağıtım A. Ş. (KEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Çaycuma Belediyesi ESO Müdürlüğü, TEK-TEDAŞ Çaycuma İşletme Müdürlüğü, Ankara Gölbaşı İşletme Müdürlüğü ve Genel Müdürlük Müşavirliği, son olarak TEK-TEDAŞ Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Kenan Köktürk, 2011 yılında emekli oldu.

(RT)