BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda değişen 10 ismi açıkladı. açıklanan yeni kabinede görev alacak bakanlar şunlar:
BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FİKRİ IŞIK
13 Eylül 1965'te Gümüşhane Babacan Köyü'nde doğdu. Babasının adı Tevfik, annesinin adı Mecbure'dir. Eğitimci, Ticaret; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okulda ingilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. Tarım sektöründe bitki köklendiricisi üreten bir fabrikanın kuruluşu ve pazarlama bölümünün oluşturulmasını sağladı. ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı, Hereke Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Kızılay, Yeşilay, Ayışığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı'nın üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır.
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1987 mezunudur. 1988'de kaymakamlık stajına başladı. İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere’de hizmet içi eğitimden sonra, ikişer yıl Dernekpazarı, Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli’de vali yardımcılığı yaptı. İçişleri Bakanlığı’nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı,Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. Batman valiliğinden sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atanmıştır. 10 Eylül 2007 tarihi itibariyle Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilmiştir. Son olarak 17 Aralık 2013'te gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda görevinden istifa eden Muammer Güler'in yerine başbakan tarafından atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ
1 Nisan 1965, Akdağmadeni doğumlu. Türk ilahiyatçı, avukat ve siyasetçidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi 22., 23. dönem ve 24. dönem Yozgat milletvekili olan Bozdağ, Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkan vekilliği yapmıştır. 6 Temmuz 2011-25 Aralık 2013 tarihlerinde 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde başbakan yardımcılığı görevinde bulunmuş 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev almaktadır. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Bekir Bozdağ, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve daha sonra serbest avukatlık yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI AYŞENUR İSLAM
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 1958'de İstanbul'da doğdu. Öğretim üyeliği görevinde bulunan İslam, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisinin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi, doktorasını ise Gazi Üniversitesinde yapan İslam, Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesinde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Çeşitli kitap ve makaleleri yayınlanan Bakan İslam, Yunus Emre Enstitüsü yönetim kurulu üyeliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerinde de bulundu. İslam, iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve 1 çocuk annesi.
EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKÇİ 
Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961'de Denizli Tavas İlçesi Pınarlar beldesinde doğdu. Babasının adı Şükrü, annesinin adı Fatma'dır. İş Adamı, Sanayici; Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. İngiltere South London College'de ekonomi eğitimi aldı. Özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'te Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu. İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.
ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANI İDRİS GÜLLÜCE
1950 yılında Erzurum Hasankale’de doğan İdris Güllüce, İlköğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra, eğitim ve çalışma hayatına İstanbul’da devam etti. Orta öğrenimini Haydarpaşa Meslek Lisesinde tamamlayarak Yıldız TeknikÜniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ne girdi. Sonrasında, AnadoluÜniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü de bitiren İdris Güllüce; Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalında da, “Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu mastır tezini tamamladı. Serbest mühendis olarak iş hayatına atılan Güllüce, kendi inşaat şirketini kurdu. 1980-84 yılları arasında, yurtdışında uluslararası bir firmada mühendis olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra, özel bir sanayi kuruluşunda Genel Müdürlük görevinde bulunarak, bir süre bu sanayi kuruluşunun ortaklığı ve yöneticiliğini sürdürdü. 1989 Mahalli seçimlerinde, Kartal Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçilerek 18 yıl sürecek olan yerel yönetimler kariyerine ilk adımını attı. 1 Kasım 1992 Ara Yerel Seçimleriyle Tuzla Belediye Başkanı oldu. 27 Mart 1994’te ikinci, 18 Nisan 1999’da ise bu göreve üçüncü kez seçildi. Üç dönemlik Tuzla Belediye Başkanlığından sonra; 28 Mart 2004’ten 8 Mayıs 2007′e kadarİstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili olarak hizmetine devam etti. 8 Mayıs 2007′de, yerelden edindiği tecrübeleri Türkiye’ye aktarmak düşüncesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis I. Başkan Vekilliği görevinden istifa ederek Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. 22 Temmuz 2007 de Adalet ve Kalkınma Partisinden İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi. TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 12 Haziran 2011 de Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. defa İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi.
BAŞBAKAN YARDIMCISI EMRULLAH İŞLER
Emrullah İşler 7 Ocak 1960, Kızılcahamam'da doğdu. Türk akademisyen ve siyasetçi.
7 Ocak 1960′ta Ankara Kızılcahamam’da doğan Emrullah İşler, uzun yıllar akdemisyenlik yapmış, 2006 yılı Nisan ayında başladığı Başbakan Müşavirliği görevinin ardından 2011 yılında yapılan seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 24. Dönem milletvekili seçildi. Halen bu görevde bulunan İşler, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu üyesidir. Çok iyi düzeyde Arapça ve iyi düzeyde İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babasıdır.
GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ
Akif Çağatay Kılıç 15 Haziran 1976 yılında Almanya'da doğdu. Türk siyaset bilimci ve TBMM 24. dönem Samsun milletvekili. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. Çağatay Kılıç, 60'lı ve 70'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur.
AB BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 yılında Alanya'da doğdu. 2010 - 2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanlığı görevini yürüten Türk siyasetçi. 2002 yılından beri Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya milletvekili ve 25 Aralık 2013 tarihli kabine revizyonunun ardından Avrupa Birliği bakanlığı görevine getirilmiştir.
ULAŞTIRMA BAKANI LÜTFİ ELVAN
1962 yılında Ermenek’de doğdu. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden derece ile mezun oldu. 1983’de Milli Eğitim Bakanlığı bursunu birincilikle kazanarak Etibank Genel Müdürlüğü adına İngiltere’ye gitti. İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde “Kısa Dönem Maden Üretim Planlamasında Optimal Üretim Sisteminin Belirlenmesi” teziyle M.Phill derecesini almaya hak kazandı (1986). 1995 yılında, Amerika Birleşik Devletlerinde Delaware Üniversitesi’nde Ekonomi alanında master derecesi aldı.1987-89 yılları arasında, Etibank Genel Müdürlüğü Yöneylem Araştırması Grubunda mühendis olarak çalıştı. Bilgisayar destekli madencilik uygulamalarının Etibank Genel Müdürlüğü’nde yaygınlaştırılması çalışmalarına öncülük etti. 1989 yılında, DPT Müsteşarlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 1989-90 yılları arasında Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. 1990-93 ve 1995-96 yılları arasında İktisadi Sektörler Başkanlığında Madencilik Sektöründen sorumlu Uzman Yardımcısı ve Uzman olarak çalıştı. 1996 yılında, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanı olarak atanan Elvan, 2002 yılı sonuna kadar bu görevini yürüttü. 1999 yılında OECD Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığına seçildi. Kasım 2002 tarihinde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcılığına atanan Elvan’ın; üretim planlaması, madencilik, dinamik programlama, teşvik sistemi ile bölgesel ve yerel kalkınma alanlarında yurtiçi ve yurtdışında, Türkçe ve İngilizce yayımlanmış makale ve tebliğleri bulunmaktadır. Devlet Planlama Teşkilat Müsteşarlığında görev yaptığı sırada 22 Temmuz genel seçimlerinde istifa ederek Karaman’da Ak Parti 1. sıra milletvekili olan Lütfi Elvan, Başbakan tarafından Genel Başkan Danışmanı olarak görevlendirildi. İngilizce bilen Elvan, evli ve iki çocuk babasıdır.

(RT)