Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), () -BODRUM'da, birbirine paralel kullandıkları 2 ayrı jet skiyle şakalaştıkları sırada çarpışan ve denize düşerek ağır yaralanan 4 İngiliz turistten Kevin Alberd Venner (52) taburcu edildi. Tedavileri süren diğer 3 İngiliz'in de hayati tehlikeyi atlattığı açıklandı.
Londra'dan Bodrum'un Gündoğan Mahallesi'ne tatile gelen 4 İngiliz, geçen 9 Ağustos'ta kiraladıkları 2 jet ski ile denize açıldı. Arkasında babası Kevin Alberd Venner'in bulunduğu Samantha Chelsea Venner (19) yönetimindeki jet ski ile aile dostları David Micheal English'in (44) de üzerinde bulunduğu Michael Daust'un (44) kullandığı diğer jet ski çarpıştı. Jet ski'dekilerin birbirine paralel gittikleri sırada şakalaşmaya başladığı ve kazanın bu sırada meydana geldiği belirtildi. Denize düşüp yaralanan turistler, su sporları merkezi görevlilerinin yardımıyla karaya çıkarıldı. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri, yaralı turistlere ilk müdahalede bulundu. Ağır yaralanan Samantha Chelsea Venner, babası Kevin Alberd Venner, Michael Daust ve David Micheal English, ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
İYİ HABER
Yaklaşık 10 gündür tedavisi süren İngilizlerden iyi haber geldi. Özel Bodrum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Avcı ve Beyin Cerrahı Op. Dr. Abdullah Servet tarafından tedavisi tamamlanan Kevin Alberd Venner taburcu edildi. Diğer 3 turistin hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Özel bir korseyle ayakta durabilen Venner, kaza anını şöyle anlattı:
"Çarpışmadan sonraki anlar kabus gibiydi. Jet ski benim üstüme düşmüştü. Nefes alamıyor ve kıpırdayamıyordum. Arkadaşlarım Samantha ve David suyun içinde ters dönmüş yatıyorlardı. Kızım ise daha iyi durumdaydı. Onları düz çevirerek yardım ettiler. Sonra hepimizi hastanelere götürdüler. Beni sağlığıma kavuşturan doktorlarıma ve hemşirelere şükran borçluyum."
FOTOĞRAFLI