ERZURUM Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı'yı, Fizik- Kimya laboratuvarına kurulan jenaratörde statik elektriğin tanıtımı sırasında elektrik çarptı.
Atatürk Üniversitesi'nden sonra ikinci devlet üniversitesi olarak 2010'da kurulan ETÜ'nün havalimanı yolu üzerindeki çok amaçlı dersliklerinde Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, öğrencilere kendi eliyle aşure dağıttı. Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, aşure dağıtımından sonra basın mensuplarına yeni kurulan laboratuvarları gezdirmek istedi. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Yetim, Fizik- Kimya laboratuvarındaki Van de Graaff jeneratörünü tanıttı. Öğrencilere statik elektriğin tanıtımının yapıldığı Van de Graaff jeneratörünü tutan kişinin saçlarını kirpi gibi dikildiğini söyleyen Doç. Dr. Fatih Yetim, deneme için bir basın mensubunu jeneratörün başına aldı.
'O KAREYİ YAKALADINIZ MI?'
Küre şeklindeki Van de Graaff jeneratörünü elleriyle tutan gazeteci Ahmet Akbuğa'nın saçları uzun olduğu için bir değişiklik olmadı. Bunun üzerine saçları daha kısa olan Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mehmet Kızılırmak, jeneretörün başına geçti. Elleriyle jeneretörü tutan Kılızırmak'ın saçları dikilmeye başladı. Bu sırada Daire Başkanı Kızılırmak'ın dikilen saçlarına eliyle dokunan Prof. Dr. Muammer Yaylalı, bir anda neye uğradığını şaşırdı. Elektrik çarpan Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı o korkuyu atlattıktan sonra basın mensuplarına dönerek merakla "O kareyi yakaladınız mı?" diye sordu.
Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Yetim, "30 bin volta kadar çıkabilen jeneratörle öğrencilere statik elektriği gösteriyoruz. Küreyi tutan kişinin vücudundaki elektrik saçlara gidiyor ve dikilmesine neden oluyor" dedi.