Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ'ye Japonya'dan gelen turizm acentesi temsilcileri Beyaz Cennet Pamukkale ile kırmızı, şifalı sularıyla ünlü Karahayıt'a hayran kaldı.
Japonya'nın önde gelen seyahat acenteleri Noe Travel, Five Star Clup ve HIS Travel firmalarının temsilcileri, Denizli, Muğla ve Aydın illerinin turizm potansiyellerini yerinde incelemek ve yetkililerden bilgi almak üzere Denizli'ye geldi. Denizli'de Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'ndeki PAM Otel'de Vali Abdülkadir Demir ile görüşen Japon heyet, Pamukkale ve Karahayıt'a hayran kaldıklarını, ülkelerinden bölgeye daha fazla turistin gelmesi için etkili organizasyonlar yapacaklarını belirtti. Heyette bulunan turizmci Yonezowa Mamoru, "Japonya, 65 yaş üstünün başka ülkelere tatile gitmesini devlet politikasıyla destekliyor. Denizli, Muğla ve Aydın'da çeşitli gezilerimiz oldu. Karahayıt ile Pamukkale'yi çok beğendik. Japonya'dan bu bölgeye daha çok turist gelmeli. Özellikle Karahayıt'ın termal sağlık potansiyeli çok etkileyici" dedi.
Japon heyeti ile 2 saatin üzerinde görüşme yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise Uzakdoğu ülkelerinden Denizli bölgesine büyük ilgi gösterildiğini belirterek "Denizli'nin, sağlık ve kültür turizmi konusunda ayrıcalığı var. Biz bu ayrıcalığı avantaja dönüştürmeye çalışıyoruz. Denizli'nin termal su kaynakları, antik kentlerini dünya tanıyor ama tanıtım organizasyonunda bazı sıkıntılarımız var" diye konuştu. Japon heyet, balonla Pamukkale travertenlerinin üzerinde tur attıktan sonra Muğla'ya hareket etti.

FI(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)