SAHİP olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerle özellikle Japonların  ilgisini çeken Kapadokya bölgesine, bu kez bir kolejin 300 öğrencisi ve 16 öğretmeni geldi.
Japonya’da çok sayıda ilde şubesi bulunan özel Hatsushiba Ritsumeikan Junior and Senior High School kolejlerinin Osaka ilindeki okulundan gelen 300 öğrenci, Kapadokya Tuzköy Havalimanı’na indikten sonra otobüslerle ilk olarak Nevşehir’in Kaymaklı beldesinde bulunan Kaymaklı yeraltı şehrini gezdi. Buradan merkeze bağlı Uçhisar beldesine gelen Japon öğrenciler, Cevizlibağ mevkiinde dünyanın ilk gökdeleni olarak kabul edilen Uçhisar Kalesi’ni karşıdan seyretti. Uçhisar Kalesi’nin eteklerinde bulunan peribacalarının muhteşem görüntüsü altında bol bol fotoğraf çektiren Japon öğrenciler ve öğretmenleri, bölgeye hayran kaldıklarını ifade etti.
EN BÜYÜK JAPON ÖĞRENCİ GRUBU
Programı organize eden Flex Turizm Acentası'nın sahibi Aydın Kıran, ülkemizi son 20 yılda yaklaşık 1 milyon Japon turistin ziyaret etmesine karşın sadece öğrenci grubu olarak 40 kişinin geldiğini söyledi. Her yıl yaklaşık 120 bin Japon öğrencinin yurt dışına gezi ve tatil amacıyla gittiği bilgisini veren Kıran, bu gruplar içerisinde bugüne kadar ülkemizin payına sadece 40 kişi düştüğünü, bu anlamda 300 kişiden oluşan öğrenci grubunun gelecekte 120 bin Japon öğrenci pastasından Türkiye'nin pay alabilmesinde önemli rol oynayacağına inandığını kaydetti.
'OLUMSUZLUKLARI UNUTTURMAK İSTİYORUZ'
Japon öğrenci grubu için ülkemizin en güzel yerlerini gösterecek biçimde güzel bir program hazırladıklarını kaydeden Kıran, “ Geçtiğimiz aylarda yaşanan bir takım olumsuz olayları unutturup gelecekte Japonların daha fazla gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Programa Kapadokya’dan başlıyoruz; Konya, Pamukkale, Efes, Bergama, Truva ve İstanbul olarak yaklaşık 7 günlük bir tur olacak. Japonya’da Türkiye’ye 120 yıl önce Ertuğrul fırkateyninden bu yana gelen bir sıcaklık var ve bu devam ediyor. Turu düzenlemedeki bir amacımızda genç Japonlar arasında fazla bir bilinirliliğimiz yoktur. Bunu yaparak genç neslinde her yıl artarak Türkiye’ye gelmesini sağlamaya çalışacağız. Bunun için tura çok güzel bir program yaptık. Bütün detayları planladık. Memnun ayrılarak ülkelerine döndüklerinde her zaman ülkemizi tanıtmalarını ve ileride elde edecekleri konumlarında da yardımcı olmalarını sağlamaya çalışacağız” dedi.
'KAPADOKYA ÇOK GÜZEL'
Özel Hatsushiba Ritsumeikan Junior and Senior High School Okulunun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nakamura Katsuyoshi ise, “Kapadokya çok güzel, mükemmel bir yer. Türkiye’ye birçok kez geldim. Türkiye’yi öğrencilerimize anlattık ama ilk kez geliyorlar. Ben Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu'na kadar Türkiye’yi biliyorum” dedi.
Okul öğrencileri ise daha önce Türkiye’yi tanımadıklarını, tur sayesinde görme imkanı bulduklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kaymaklı yeraltı şehri ve peribacalarını görmenin kendileri açısından çok güzel bir tarih dersi olduğunu kaydeden öğrenciler “ okul turu ilanına kadar Türkiye hakkında bilgi sahibi değildik. Sonrasında araştırma yaptık. Burada gördüklerimizden sonrada Türkiye’nin derin bir tarihi olduğunu öğrendik. Bu yaşta gidemeyeceğiz bir ülkeye tur sayesinde gelmenin inanılmaz mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye adını duyunca ailelerimizde mutlu oldu ve hemen izin verdi. Kapadokya çok güzel bir yer, Japonya’da böyle bir yer yok. Ülkemize dönünce buralardan arkadaşlarımıza, yakınlarımıza ve ailelerimize bahsedeceğiz” diye konuştu.