MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 90'ıncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde Japon sanatçılar, geleneksel el sanatları kursu verdi. Kağıt katlama sanatı, kağıt kesme sanatı ve çiçek düzenleme sanatı yapımının gösterildiği etkinliğe özellikle kadınlar ilgi gösterdi.
Bodrum Belediyesi ve Japon- Türk Kültür Değişim Derneği işbirliğiyle düzenlenen Japon Kültür Festivali kapsamında Japon sanatçı ve eğitmenler, Bodrumlulara ve yerli-yabancı tatilcilere Japon kültürünü ve sanatlarını öğretti. Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde pazar günü gerçekleşen etkinlikte kağıt katlama sanatı (Origami), kağıt kesme sanatı (Kirigami), resimli mektup (Etegami), çiçek düzenleme sanatı (İkebana) ve Japonca yazı yazma öğretildi. Etkinlikte Japon çayı ve Japon lokumu ikram edildi. Kültür Merkezi'nde sergilenen Japonca yazılar ve yelpazeler ise büyük ilgi gördü. Etkinliğe eşi ile katılan İzmirli işadamı Murat Aykut, şöyle dedi:
"Japon sanatına ilgim çok büyüktü, tatile geldiğim Bodrum'da el sanatlarının atölye çalışması yapılacağını duyunca geldim. Yaptığım güzel bir İkebana'yı evime hediye olarak götürüyorum. Japon el sanatları çok renkli ve eşsiz güzellikte."
Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanvekili Seval Aktaş Japon tatlılarının ve çayının tadına bakarken Bodrum Belediye Meclisi Üyesi Abdülmecit Poyraz da kağıt katlama sanatı origamiyi öğrenmeye çalıştı. Japon Kültür Festivali, Bodrum'un ardından Isparta'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.

YA(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)