ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Japonya’nın Tokyo Üniversitesi’nden gelen heyeti ağırladı.
ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi laboratuarları, derslikleri ve merkezlerini gezen Japon heyettekiler, daha sonra ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’i makamında ziyaret etti. Tokyo Üniversitesi’nden Prof. Dr. Masashi Maita ve Doç. Dr. Takayuki Katagiri’ye, Prof. Dr. Uğur Özekinci, Prof. Dr. Murat Yiğit ve Doç. Dr. Musa Bulut eşlik etti. Heyet, iki üniversite arasında gerçekleşebilecek işbirlikleri ve burslu olarak master, doktora çalışmaları başlatılması konusunda görüşmeye geldiklerini bildirdi. Aynı zamanda ÇOMÜ’de yürütülen akademisyen öğrenci değişim programları, Mevlana Programı gibi programlar hakkında bilgi alan Japon akademisyenler Çanakkale ve ÇOMÜ’den çok etkilendiklerini söyledi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise "Türkiye'de gençler maalesef ki deniz bilimlerine çok ilgi göstermiyor. Bunda iş imkanlarının sınırlı olması da önemli bir etken. Bu noktada uluslararası işbirlikleri ve geliştirilecek ortak projeler, programlar gençlerin bu alana ilgisini çekebilmek için çok önemli. Belki ortak bir program geliştirebiliriz. Türkiye’den bazı üniversiteler bunu yapıyor. Öğrenci 2 yıl ABD'de 2 yıl Türkiye’de okuyor ve 4 yılın sonunda çift diploma alıyor. Böyle bir programı biz de Japonya ile geliştirebiliriz" diye konuştu.
Rektör Laçiner, Japon akademisyenlere Troia’yı anlatan seramik tabak hediye etti.