Burak GEZEN/ ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret eden Japonya İstanbul Başkonsolosu Keiji Fukuda, 24 Mayıs'ta yaşanan 6.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali Ahmet Çınar, Japonya İstanbul Başkonsolosu Keiji Fukuda'yı makamında kabul etti. Başkonsolos Fukuda ziyaretçi defterini imzalarken, Vali Çınar, Başkonsolosun, 24 Mayıs'ta Gökçeada açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletmek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere kendisini ziyaret ettiğini belirtti. Japonya'nın depremi en çok ve en şiddetli yaşayan ülkelerden birisi olduğunu belirten Vali Çınar, "Dolayısıyla dünyada depreme karşı en büyük tedbirleri geliştirmiş ve uygulayabilmiş bir ülke. Biz de devlet olarak özellikle İçişleri Bakanlığımız, uzun yıllardır JIKA dediğimiz Japonya'nın bir kuruluşu ile deprem eksenli önemli eğitim çalışmaları yapıyor. Dolayısıyla bu hassasiyetlerini de bu ziyareti ile göstermiş oldular" dedi.
Ziyaretin sonunda Başkonsolos Fukuda Vali Ahmet Çınar'a seramik vazo hediye etti. Vali Çınar da, Fukuda'ya, yine seramikten yapılmış üzerinde Truva Atı resmedilmiş bir duvar saati hediye etti.

FOTOĞRAF