BURSA’da jandarma teşkilatının 175’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle 175 gönüllü bisikletçi, şehir turu atarak kutlamalara katıldı
Jandarma teşkilatının 175’inci kuruluş yıldönümü Bursa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından '175. yılda 175 bisikletli' sloganı ile düzenlenen etkinlik yoğun yağmura rağmen renkli geçti. Sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törende bisiklet gönüllüleri, Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak'a üzerinde bisikletli jandarma fotoğraflarının basılı olduğu tişört hediye ederken, Albay Çolak da bisikletçilere, jandarma logolu hediyeler verdi.
Törenin ardından, Yeşil Pedal Derneği üyesi gönüllü 175 bisikletçi, şehir turu attı. İl Jandarma Komutanlığı'ndan Tophane’deki Orduevi’ne kadar Türk bayraklarıyla pedal çeviren bisikletçileri, Trafik polisleri ile bisikletli polisler de yalnız bırakmadı.
Bursa Yeşil Pedal Derneği Kurucu Başkanı Yalçın Ataylar, "Jandarmamızın 175'inci yaşında, 175 bisikletli olarak Bursa yollarındayız. Arkadaşlar sağ olsunlar, yağmur, çamur demeden pedal çevirmeye geldi. Jandarma her zaman bizim yanımızda biz de kendimizce bir teşekkür etmek istedik" diye konuştu.

BC(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)