Erhan TEKTEN/İSTANBUL,()  Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde "175 yılda 175 fotoğraf" konulu sergi açıldı. Serginin açılış kurdelesini, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara kesti.
14 Haziran'a kadar açık kalacak sergide, tarihi, eğitim halkla ilişkiler faaliyetleri, Jandarma Bando Komutanlığı, asayiş olayları, Jandarma erleri, Jandarma ve çocuk, Jandarma havacılık ve kriminal faaliyetler ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın uluslararası ilişkiler kapsamında icra ettiği faaliyetlerin yer aldığı fotoğraflar sergileniyor.
Serginin açılışına ilgi de yoğundu. Her yaştan vatandaşın gezdiği sergiye turistler de ilgi gösterdi. Sergiyi gezen bir kişi de fotoğrafları gördüğünde duygulandığını söyledi.
Maden şehitlerinin anısına İstanbul'dan Soma'ya 5 günde yürüyen Savaş Altay adlı vatandaş da sergiyi gezenler arasındaydı. Altay, yürüyüşü sırasında yol boyunca jandarmanın kendisine sıkıntısı olup olmadığını sorduğunu belirterek, “Eşlik ettiler bana. Yardımcı oldular" dedi.
Sergide, 1869 yılında Arnavutluk İşkodra'daki Jandarma Karakolu'nun önünde askerlerin yer aldığı bir fotoğraf da bulunuyor.

ET(FOTOĞRAF)