ELAZIĞ İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Arıcak İlçesi'ne bağlı Üçocak Beldesi ile Sivrice İlçesi'nden getirilen toplam 16 öğrenciye kanre hediyesi olarak unutulmaz bir gün yaşattı. Sivrice Gölü'nde tekne gezisine çıkartılan öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Arıcak İlçesi'ne bağlı Üçocak Beldesi'nden 13, Sivrice İlçesi'nden ise 3 olmak üzere toplam 16 öğrenciyi Elazığ'da ağırladı. Sivrice İlçe Jandarma Komatanlığı'nda ağırlanan ve önce kahvaltı yaptırılan öğrencilere özel eğitimli köpeklerin gösterisi izlettirildi. Daha sonra Sivrice Gölü'ne götürülen öğrenciler, burada tekne ile gezdirilirken, öğrenciler komutanlarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Öğle yemeği sırasında ise komutanlar öğrencilere karne hediyesi olarak saat hediye etti.
Jandarmanın düzenlediği geziye katılan Arıcak Üçocak Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Fatih Arı, kendilerine unutulmaz bir gün yaşatan jandarmaya teşekkür ederek, "Bugün karne hediyesi olarak bizi buraya getirip gezdirdiler. Tekneyi gezdikten sonra hep beraber yemek yedik. Çok mutluyuz" dedi. Arıcak Üçocak İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Mehmet Zülfü ve Özcan Özçelik ise jandarma sayisinde görmedikleri yerleri gezdiklerini ve ilk kez tekneye bindiklerini belirterek, teşekkür etti.
Gezi sırasında öğrencilere eşlik eden Arıcak Üçocak Ortaokulu Matematik Öğretmeni Fatih Gül de etkinlik kapsamında çalışankan öğrencilerini Elazığ'a getirdiklerini ifade ederek, "Daha önce biliyorsunuz Arıcak tarafı biraz da terör dolayısıyla tehlikeli bir yerdi ve jandarmayla halk arasında maalesef iletişim çok azdı. Bu tür etkinliklerin yapılması jandarmayla halk arasındaki kaynaşmanın daha fazla olmasına vesile oluyor. Böylesi etkinliklerin devamını bekliyor ve jandarmamıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.