Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL, () SİLİVRİ'de düzenlenen ve 27 kişinin gözaltına alındığı operasyon, jandarma kamerası tarafından görüntülendi. Zanlılardan 8'i tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Silivri'deki bazı ev ve otellerde fuhuş ve insan ticareti yapıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip sırasında, liderliğini E.U.'nun yaptığı iddia edilen suç örgütünün varlığı tespit edildi.
Jandarmanın yaptığı tespite göre, suç örgütü lideri E.U. ile çete üyeleri, Moldova, Kırgızistan, Ukrayna ve Fas'tan sosyal ağlar üzerinden bağlantı kurdukları kadınları iş bulma vaadiyle kandırıyor, pasaport, vize, bilet ve Türkiye'ye giriş parası göndererek gelmelerini sağlıyordu. Ancak kadınlar, pasaportlarına el konularak, Silivri ve Büyükçekmece'de kiralanan bazı evlere yerleştirilerek fuhuş yapmaya zorlanıyordu. Yapılan tespitlerin ardından, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle, Silivri'de 2 Mayıs Cuma günü 20 ev, 2 otel ve 1 pansiyona eşzamanlı baskın düzenlendi. 9'u şebeke üyesi olmak üzere, fuhuşa zorlanan 7 Moldovalı, 4 Kırgız, 6 Ukraynalı ve biri Fas uyruklu olmak üzere 18 yabancı uyruklu kadın ile birlikte toplam 27 kişi gözaltına alındı. Ev ve otellerde yapılan aramalarda da, ikisi sahte olmak üzere 19 pasaport, çok sayıda yurtdışı havale dekontu, 2 adet para akışını gösteren fihristli ajanda ele geçirildi.

BASKINA KUMANDALI IŞIK ÖNLEMİ
Şüphelilerin, polis ve jandarma baskınlarına karşı otelin resepsiyon ve tüm katlarına uzaktan kumandayla çalışan ışıklı düzenek kurdukları, baskın anında bu düzenekle ışıkları yakarak önlem alınmasını sağladıkları tespit edildi.
Kadınlar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine gönderilirken, E.U'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 8'i tutuklandı.
Fuhuşa yer temin ettiği tespit edilen 2 otelin sorumlu müdürü hakkında da "yer temin etmek" şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

SB (MK) (FOTOĞRAF)