JANDARMA Teşkilatı'nın 175'inci yıldönümü Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında sergilenen uzun namlulu silahlar halkın yoğun ilgisini gördü.
Sivas İl Jandarma Komutanlığı kışlasında düzenlenen kutlama töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, Sivas Valisi Alim Barut, Garnizon ve 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay Osman Cengiz Güneşer, Belediye Başkanı Sami Aydın, Adli Yargı Adli Komisyon Başkanı Hazar Turan Alim, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Semih Coşkun ve şehit aileleri ile birlikte gaziler katıldı. İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Semih Coşkun günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptıktan sonra Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kentte düzenlenen yarışmalarda birinci olan kompozisyon ve şiir okundu. Ardından Vali Alim Barut tarafından, başarılı çalışmalarından dolayı İl Jandarma Komutanlığı personeline başarı belgesi verildi. Daha sonra ise şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere il protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.
KÖPEK TİMİNİN GÖSTERİSİ 
Törenin devamında, narkotik ve psikotrop madde arama köpek timinin gösterileri sunuldu. 2013 yılında Sivas'ta göreve başlayan 9 yaşındaki labrador retriever cinsi 'Hınzır' isimli narkotik köpeği bir otomobilin bagajında saklanan esrar maddesini kısa sürede buldu. Aynı köpek daha sonra 4 kutudan birine konulan uyuşturucu maddeyi bularak katılımcılardan büyük alkış aldı. Daha sonra Vali Barut ve beraberindekiler burada sergilenen jandarma araç ve gereçlerini inceledi. Sergide dikkat çeken uzun namlulu silahlar vatandaşlar tarafından igliyle incelendi. Silahları ellerine alarak uzun süre inceleyenler bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

FOTOĞRAFLI