Mustafa TURAPOĞLU/ TOKAT, () - TOKAT'ta Jandarmanın 175'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bomba arama ve narkotik dedektör köpekleri Zarif, Rüzgar ve Rota'nın yaptıkları gösteri izleyenlerden alkış aldı.
Jandarma Teşkilatı’nın 175'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Cevdet Can, Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Törende İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Cavlak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra jandarma teşkilatının 175'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve rütbeli personele protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.
Programda, bomba arama ve narkotik dedektör köpekleri Zarif, Rüzgar ve Rota eğitmenleri ile gösteri yaptı. Sahne önüne konulan 6 çantadan birinin içindeki patlayıcı maddeyi arayan Rota, kısa sürede bularak büyük alkış topladı. Narkotik köpeği Rüzgar ise, eğitmenin eşliğinde önünde yer alan engellerin üzerinden geçiş yaptı. Köpeklerin gösterisi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Program davetlilerin askeri silah ve teçhizatları incelemesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI