Süleyman İLTER/ ORTACA,(Muğla),() - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Mahallesi'ndeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın arkasındaki ormanlık alanda yapılması planlanan caretta caretta hastanesine tepkiler sürerken, imar planına itiraz için açılan dava kapsamında 3 kişilik bilirkişi heyeti, incelemelerde bulundu. 
Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska tarafından geçtiğimiz yıl önerilen Caretta Caretta hastanesinin yapılması durumunda, İztuzu kumsalının imara açılması gündeme gelmesi, çevreciler ve yöre halkının tepkisine neden olmuştu. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve çevre aktivistlerince oluşturulan İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) tarafından İmar Planı İptal Davası açılmıştı. Önceki gün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile ikisi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, biri de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden olmak üzere üç kişilik bilirkişi heyeti caretta caretta hastanesi yapılması plananlan bölgede incelemelerde bulundu. İncelemede, İKUP bileşenleri de hazır bulundu.
İnceleme sonrasında açıklama yapan İKUP Sözcüsü Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, "Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir buçuk ay önce hastane projesini iptal ettiğini Ankara da bir toplantı sırasında basın mensuplarına açıklamış ve çevre halkı tarafından sevinçle karşılanmıştı. Mahkeme heyetine resmi bir bildirim olmadığı için dava süreci gereği bilirkişi incelemesini yaptı. Biz bir an önce sayın bakanımızdan projenin iptali ile ilgili resmi bir yazıyı mahkemeye bildirmesini bekliyoruz" dedi.

Sİ (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)