Cihan KAYA/ ORTACA,(Muğla),() - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde, İztuzu plajı İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak özel şirkete kiralanmasını protesto etti.
İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak özel şirkete kiralandığı ve gün içerisinde valilik yetkilileri ile plajı devir alan şirketin İztuzu Boğazağzı ve İztuzu Plajı'na geleceğini duyan İKUP üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş Dalyan Mahallesi'nden tur tekneleriyle İztuzu Plajı Boğazağzı mevkisine geldi. Dalyan Lagünü'nde teknelerde ve İztuzu Plajı'na gelen eylemciler, slogan atarak kumsalda yürüdü. Kumsalda güneşlenen ve denize giren turistlerden bazıları da eyleme destek verdi.
İKUP Sözcüsü Binnaz Ceylan, yaptığı açıklamada, bu topraklarda büyüdüklerini ve kumsalda oynadıklarını anlattı. İztuzu'nun belediye tarafından işletilmesini isteyen Ceylan, şöyle konuştu: "Yıllarca bu böyle oldu. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek. Biz bunu istiyoruz. Birileri bunu engelleyemeyecek. Burası halkındır. 'Birkaç kişi zengin olsun' diye burası özelleştirilemez. Biz Dalyanlı olarak birilerinin cebinin dolmasını değil, belediyemizin cebinin dolmasını istiyoruz çünkü belediyemiz kazanırsa halk kazanacak. Dalyan'a yatırım olacak. Onun için halk olarak İztuzu'nun belediyede kalmasını istiyoruz" dedi.
CHP İlçe Başkanı Mehmet Serkaya, "Burada yapılanlar tamamen usulsüzdür. Biz bunu siyasallaştırmak istemedik, ama alan şirketin yüzde 70 yabancı ortaklı. Türk ortakları ise AKP'ye yakın isimler. İhale için belediyemiz de teklif verdi, ama olay çarpıtılıyor. Basına verilen demeçler tamamen yalan" diye konuştu.
Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karçelik, sıkıntı ve stres nedeniyle dün aniden rahatsızlanarak hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi. Belediye Başkanı Karaçelik'in durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan eylemciler plajdan ayrılmayarak jandarma gözetiminde bekleyişini sürdürüyor.

FOTOĞRAF