İZMİT'in pişmaniyesini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla her yıl Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nin (KYÖD) tarafından Pişmaniye Balosu'nun bu yıl 35'incisi yapıldı.
KYÖD Sosyal Tesisleri'nde yapılan 35. Pişmaniye Balosu'na KYÖD Başkanı Haşmet Belen, yönetim kurulu üyeleri ve eski başkanlar katıldı. İzmit pişmaniyesini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla geleneksel pişmaniye balosunda biraraya geldiklerini söyleyen KYÖD Başkanı Haşmet Belen konuşmasına şöyle devam etti:
"İzmit pişmaniyemizin unutulmayacak bir değer olduğunu hatırlatmak ve bunu yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dernek olarak çağdaş ve Atatürkçü çizgimizden vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. KYÖD kurumların kendilerini ifade edebildiği bir platform haline geldi. Biz her zaman misyonumuza uygun davrandık. Bir çalışma dönemimizin sonuna geliyoruz. Bu yolculukta bizlere destek olan, KYÖD için emek harcayan herkese teşekkür ediyorum."
KYÖD Başkanı Belen, 'İzmit Esnaf ve Ticaret Tarihi' isimli kitabı yazan kentin tanınmış isimlerinden Hüseyin Erol ve Yavuz Ulugün'e plaket takdim etti. Geceye katılanlar daha sonra pişmaniye çekti.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)