İZMİT'te aralarında sendikacıların da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, bakan çocuklarının da tutuklandığı yolsuzluk operasyonuna destek verdi. Göstericiler, yürüyüş sırasında ayakkabı kutuları taşıdı.
Yürüyüş Yolu başlangıcındaki Merkez Bankası şubesi önünde toplanan DİSK'e bağlı sendikalar ile  KESK ve Türk Tabip Odası Kocaeli Şubesi üyeleri  Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Sayıları yaklaşık 100 kişi olan grup yürüyüş yolu boyunca ellerinde boş ayakkabı kutularıyla 'Vur vur inlesin AKP dinlesin', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları attı. Sabri Yalım Parkı'nda grup adına basın açıklamasını yapan  Dev Sağlık- İş Sendikası Temsilcisi Talat Tunç, şunları söyledi:
"Egemenlerin kendi iktidarlarını sağlamlaştırma uğruna tutuştuğu kavgada ortaya saçılan kirli pazarlıklar, rüşvet ve rant paylaşımı her ne kadar düzen içi kavga gibi görünce de biz emekçileri yakından ilgilendirmektedir. Bakanların oğullarının, bürokratların oğullarının, AKP'ye yakın işadamlarının evlerinden, işyerlerinden, kasalarından, ayakkabı kutularından saçılan milyonlarca lira zihnimize çoktan kazındı."
Bu ay içinde 2014 yılında uygulanacak olan asgari ücretin belirleneceğini hatırlatan Talat Tunç, "Bu yıl asgari ücret görüşmeleri büyük bir yolsuzluk skandalının gölgesinde gerçekleşecek. Bizler insanca yaşayacak asgari ücret, demokratik bir asgari ücret tespit süreci istiyoruz." dedi.
Gurup yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.