İZMİT (Kocaeli), ()- İZMİT'te, Milli Eğitim Bakanlığı Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesini isteyen eğitim sendikaları üyeleri protesto gösterisi yaptı.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-İş), Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Türk Eğitim Sen'e üye olan yaklaşık 5 bin kişi Merkez Bankası önünde biraraya geldi. Gurup Yürüyüş Yolu boyunca 'AK Parti'nin öğretmeni olmayacağız', 'Hırsız var', 'Hırsız Tayyip' sloganları attı. Protesto yürüyüşüne CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı da onlarla birlikte yürrüyerek destek verdi.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı ve katılımcıların düdük de çaldığı yürüyüş Cumhuriyet Parkı'nda sona son buldu. Burada bir konuşma yapan ve eğitim camiasının meydanlara indiğini söyleyen Eğitim- İş Sendikası Kocaeli Başkanı Süleyman Pekin şöyle devam etti:
"Değerli eğitim kahramanları, bir tasarı düşünün ki içi boydan boya insan hakkı ihlalleriyle dolu olsun. Bir tasarı düşünün ki öğretmen tabirini eğitim çalışanına çevirerek iş güvencesini kaldırma tuzağı içinde bulunsun. Bir Bir sonraki tasarı da hazır bekliyor. Orada işçi memur yerine çalışan ibaresi gelir ve iş güvencemiz kalkar. Bize de 657'nin cenaze namazını kılmak kalır. Ama eğitim camiası işte meydanda. İş güvencemizin değil iş güvencemize sunulanların cenaze namazlarını kılarız haberleri olsun."
Kalabalık yapılan açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)