İZMİT Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğü’nün bu yıl 6’ncısı düzenlediği 'Pişmaniye Festivali', bu yıl Makedonya’nın Üsküp kentinde düzenle pişmaniye çekilerek başladı. Festivalin İzmit'teki ayağı 21 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek ve kentte birçok etkinlikler yapılacak. 
Günümüzde Kocaeli'nin çok önemli ihraç ürünleri arasına da giren, dünyanın 5 kıtasına da ihracatı yapılan pişmaniyenin daha geniş kitlelere tanıtımı için 6 yıl önce festival yapılması kararlaştırıldı. Bu yıl 6'ncısı düzenlenecek gerçekleştirilecek festivalin ilk bölümünün Makedonya'nın Üsküp kentinden başlatılması kararlaştırıldı.
Üsküp'te İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye'nin Üsküp Başkonsolosu Gürol Gökmensüer, Belediye Meclis üyesi Hayretin Ünlü, Kocaeli Fuar Müdürü Fevzi Utaş, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Fuat Biçici ve  İzmitli pişmaniyecilerin katılımıyla  Üsküp Meydanı'nda Üsküplülerle birlikte pişmaniye çekildi. İzmit Belediyesi Mehteran takımının gösteri de yaptığı şenlikte meydanı dolduranlara  pişmaniye ikram edildi.
Bu yıl, 6'ncısı düzenlenen Pişmaniye Festivali, İzmit’teki çeşitli etkinliklerle devam edecek. 21 Haziran Cumartesi günü saat 16.00 da Yürüyüş Yolu’nda pişmaniye çekimiyle başlayacak festivalin İzmit bölümü etkinlikleri saat 19.00 da Fuar alanındaki pişmaniye stantlarının açılışı, mehteran gösterisi, uçaktan hediye atılıp Taner Eyüpoğlu konseri ile devam edecek. 

FOTOĞRAFLI