Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), ()- HAVALARIN ISINMASI İLE İzmit Körfezi'nde 'Alg patlamasından' kaynaklandığı belirtilen renk değişikliği ve kırmızılık sık tekrarlanmaya başladı. Özellikle İzmit sahili bugün de koyu kahverengi oldu.
İzmit Körfezi'nde yerleşim birimlerinin bulunduğu sahil şeritlerinde daha fazla görülen ve bugün İzmit Marina, Derince, Körfez İlçe sahillerinde dikkat çekici boyutlara ulaşan renk değişimi şaşkınlıkla izlendi. Kirlilikten kaynaklandığı bilinen ve alg olarak adlandırılan tek hücreli organizmaların aşırı derecede üremesiyle oluşan reğişim bir anda suyun rengini değiştirdi. Kıyı bölgelerinden açıklara doğru deniz suyu koyu kahverengi ve kızıl renk aldı. Yaklaşık 1 haftadan bu yana görülen alg patlamasının havalar ısındıkça devam etmesi bekleniyor.  Belirli dönemlerde Körfez'in yüzeninin kahverengiye büründüğünü söyleyen balıkçı Uğur Pehlivan, şöyle dedi:
"Lodos estiği dönemlerde ve hava değişimlerinde kirlilik nedeniyle de alg patlaması denilen olay gerçekleştiğini biliyoruz. Bazı vatandaşlarımız denizin bu halini görünce endişeleniyorlar. Biz her yıl belirli dönemlerde denizin kahverengilenmesini görüyoruz."

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)