İZMİT ile İstanbul arasında deniz uçağı seferleri 2 Ocak 2013 tarihinden itibaren başlıyor. Yapılan açıklamada, Kanada ortaklı havayolu şirketi olan Seabird tarafından, İzmit ile İstanbul Haliç arasında başlayatılacak tarifeli seferler için bilet satışlarına da yarından itibaren internet üzerinden başlanacağı bildirildi.
Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan, "Kocaeli- Haliç uçuşları Türk havacılığı ve deniz- kara entegre hava ulaşımında Bursa- Haliç projesinden sonra önemli bir diğer model olacaktır. Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun davetiyle İzmit’e uçtuk. Demo seferimizi yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz- hava taşımacılığına önem veren bir belediye ve onların bize vermiş olduğu altyapı desteği ile çalışmalarımızı tamamladık" dedi. 
22 DAKİKADA İSTANBUL
Seabird Havayolları, 2 Ocak Perşembe günü başlayacağı deniz uçağı seferleri ile Kocaeli’yi İstanbul’a bağlayacak. Yoğun trafikte karayolu ile yaklaşık 2.5 saatte yapılan yolculuk, deniz uçağı ile sadece 22 dakika sürecek. Deniz uçakları, bu noktalar arasında seyahat eden sanayici ve iş adamları ile diğer tüm yolcuların zamandan tasarruf etmelerini sağlayacak.
BİLET FİYATLARI
Uçuşlar ilk olarak hafta içi her gün sabah ve akşam iki sefer halinde yapılacak. Talep üzerine hafta sonu uçuşları da gerçekleştirilecek. Her biri 18 yolcu kapasiteli dört uçakla yapılacak uçuşlar için 97, 117 ve 157 lira olmak üzere üç ayrı bilet tarifesi uygulanacak. Bilet satışları havayolu şirketinin www.flyseabird.com internet adresi üzerinden yapılabilecek. Uçaklar kalkışlarını Sekapark alanı sahilinde yapılan terminalden gerçekleştirecek. 
Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte talebin artması da dikkate alınarak uçak sayısı ve seferlerin arttırılması hedefleniyor. 2014 yılı içerisinde Gökçeada, Ayvalık, Marmaris, Göcek ve Antalya seferlerinin de başlaması planlanıyor.