İZMİR'deki 1200 kuyumcu esnafı, bugün işyerlerini açmayarak Soma'daki faciada yaşamlarını yitiren 301 madencinin anısına bir gün kepenk kapattı. İzmir Kuyumcular Odası (İZKO) Başkanı Turgay Baransel, milletçe büyük üzüntü yaratan Soma'daki kazada hayatlarını kaybeden, ekmeğinin peşindeki madencileri rahmet ve saygı ile andıklarını söyledi.
İZKO Yönetim Kurulu tarafından alınan karara uyan İzmirli kuyumcular başta Kemeraltı, Karşıyaka, Buca, Bayraklı olmak üzere tüm ilçelerde kepenk açmayarak Somalı madencileri saygıyla anarak, yardım kampanyası başlattı. İzmir Kuyumcuları Odası Başkanı Turgay Baransel, "Soma'daki madende hayatlarını kaybederek görevleri başında şehit olan madencilerimizin acısı tüm insanlığı derinden üzmüştür. Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, böylesine elim bir kazanın bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Acımız çok büyük" dedi.
Madendeki arama ve kurtarma çalışmalarının tamamlanmasını bekleyerek, kazada hayatını kaybedenlerin anısına yönetim kurulu olarak bir günlük yas ilan ettiklerini anlatan Turgay Baransel, şöyle konuştu:
"Bugün İzmir kuyumcu esnafı olarak odaya bağlı tüm ilçelerdeki kuyumcularla birlikte toplam 1200 esnafımız bir günlük süre ile yas tutarak, kepenk açmayacağız. Amacımız bu talihsiz kazada hayatlarını kaybedenleri anmak ve ailelerinin acılarını paylaşmaktır. Yönetim kurulu olarak bu kararın yanı sıra oda yönetimi ve esnafımız ile birlikte bu kazada hayatını kaybedenlerin geride bıraktığı aileleri için maddi yardımda bulunmayı kararlaştırdık. Bu yardımı bir kereye mahsus değil devamlı hale getirmeyi hedefledik. İzmir'in tüm semt ve bağlı ilçelerindeki kuyumcuları temsilen Soma'ya Yönetim Kurulu olarak da ziyarete gideceğiz. Oda yönetiminin bu kararı alması için yüreklendiren ve bu kararı destekleyerek yardım kampanyamızda yanımızda olan tüm Kuyumcu esnafımıza bu duyarlılığı dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Somalı madenci yakınlarının acılarını paylaşıyoruz."

(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)