DENİZLERDEKİ balık avı yasağının sona ermesinin ardından geceyarısndan itibaren Ege'ye açılan İzmirli balıkçıları, dönüşte Balık Hali'nde Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş karşıladı. İlk gece fırtına nedeniyle umduğunu bulamayan balıkçılar sezondan umutlu olduklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, av yasağının sona ermesiyle birlikte hareketliliğin yeniden başladığı İzmir Balık Hali'ndeki esnafı, sezonun ilk gününde yalnız bırakmadı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir Balıkçılar Derneği Başkanı Şahin Çakan ile birlikte sabah 06.00'da Balık Hali'nde buluşan Başkan Kocaoğlu, balıkçı esnafına bol kazançlı bir sezon diledi. Tezgahları gezerek avlanan balıkları inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, hazırlanan kahvaltıya da katılarak burada esnafla sohbet etti.
Sezonun tüm balıkçılık sektörüne hayırlı olmasını ve bol kazançlı geçmesini dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan balıkçılar Balık Hali'nin Buca'da olmasının sıkıntısını bir kez daha aktardı, deniz kenarına taşınmasını istedi. Başkan Kocaoğlu da, “Bildiğiniz üzere Güzelbahçe'de bir balıkçı limanı yapılıyor. Bittiğinde buraya büyük balıkçı tekneleri gelecek. Burada bize balık hali inşa etmek üzere bir yer verileceği belirtilmişti. Bekliyoruz, yer verildiği zaman projesini yapıp inşaatına başlayacağız. Tabi her konuda olduğu gibi buna da karşı çıkanlar olacaktır. Ama Yarımada'da balıkçılığın gelişmesi için Güzelbahçe Limanı'nda balık hali yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da gelecek hafta Kocaoğlu ile beraber Çin'e gideceklerini belirterek, bir fırsat yaratıp Hong Kong'daki balık halini ziyaret etmek istediklerini söyledi. Demirtaş, "Hong Kong'daki gibi İzmirlilerin ve turistlerin de gelebileceği bir balık hali yapma düşüncemiz var. Artık filomuza Türk denizleri yetmiyor. Başka denizlere ve okyanuslara açılmamız gerekiyor. Bunun için hükümetten destek bekliyoruz" diye konuştu.
İzmir Balıkçılar Derneği Başkanı Şahin Çakan da bu sene bereketli bir sezon beklediklerini belirterek, halkın ucuz ve güzel balığa doyacağını söyledi. Çakan, "Palamut, hamsi işaretleri çok. Bu sene millet ucuz balığa doyacak" dedi.
zmir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güldal da İzmir'in denize kıyısı bulunan 17 ilçesinde 2 bine yakın kişinin balıkçılık yaptığını söyledi.

FOTOĞRAFLI