Utku BOLULU/ İZMİR, () - İZMİR'in yeni yolcu gemilerinin isimlerini belirlemek için Büyükşehir Belediyesi'nin internet üzerinden başlattığı anket sonuçlandı. 500 bini aşkın oy kullanılan ankette ilk sırayı '1881- Atatürk' ismi aldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımını geliştirmek amacıyla sipariş ettiği 13 yeni yolcu vapuru ile 3 yeni arabalı yolcu gemisinin isimlerini belirlemek için internet üzerinden başlattığı anket sonuçlandı. Geçen 8 Mayıs'ta başlayan ankette 30 Mayıs'a kadar on-line olarak isim önerileri alındı. Gelen bine yakın öneri arasından daha önce başka bir gemiye verilmiş isimlerle, ahlak kurallarına aykırı olanlar, ticari mesaj içerenler, ya da harf ve yazım hataları barındıran isim önerileri sistem tarafından elendikten sonra, en çok oyu alan 50 ismin oylamasına geçildi.
'SOMA' VE 'GEZİ' İSİMLERİ DE VAR
İzmirlilerin yeni gemilere isim vermek için kıyasıya yarıştığı anket büyük ilgi gördü. 45 gün süren ankette 511 bin 190 oy kullanıldı. İzmir kulüplerinin taraftarları arasındaki rekabetin de tüm heyecanıyla yansıdığı anket sonucunda, kentin duyarlılıkları da ortaya konmuş oldu. 'Soma' ve 'Gezi' isimlerinin de yarışa ortak olduğu ankette en yüksek oyu '1881- Atatürk' ismi aldı. 21 Haziran saat 18.00'de son bulan anket sonuçlarına göre İzmir'in yeni gemilerine verilecek 16 isim şöyle sıralandı: 1881-Atatürk, Gürsel Aksel, Cengiz Kocatoros (Gode), Soma, Gezi, Vahap Özaltay, Attila İlhan, Buca, Dario Moreno, Hasan Tahsin, Yalı Çapkını, Sait Altınordu, Umur Bey, Kubilay, Ahmet Piriştina, Metin Oktay.
ÇAKABEY VE DOKUZ EYLÜL KÖRFEZLE BULUŞTU
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin körfezdeki deniz ulaşımının daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli hale getirmek için sipariş ettiği 15 yolcu gemisinden ilk ikisinin isimleri Çakabey ve Dokuz Eylül olarak belirlenmişti. Karbon kompozit malzemeden yapılan dünyanın en büyük yolcu gemisi olma özelliğini taşıyan yeni gemilerin tamamının hizmete girmesiyle birlikte İzmir'de deniz ulaşımının toplu ulaşım içindeki payı 2 kat artacak.

FOTOĞRAFLI