İZMİR'de sıcak ve nemin etkisiyle bunaltıcı yaz günleri geçiren vatandaşlar, sağanak halinde yağan yağmur sürprizine yakalandı. İzmirlilerin bir bölümü hazırlıklı oldukları için yanlarına aldıkları şemsiyeler sayesinde ıslanmaktan kurtuldu, ama yazlık giysileriyle yağmura yakalananların korunmak için koşup kapalı alanlara girmekten başka çareleri kalmadı. Bazı semtlerde de dolu etkili oldu.
Kış mevsiminin kurak geçtiği İzmir'de, yaz aylarında da hava sıcaklıkları yüksek seyretti. Özellikle son günlerde nemin de etkisini göstermesiyle bunaltıcı günler geçiren İzmirliler, öğle saatlerinde sağanak halinde yağan yağmur sürprizi yaşadı. Birden bastıran yağmura hazırlıklı olanlar, şemsiyeleri sayesinde ıslanmaktan kurtuldu. Ancak yazlık giysileriyle yağmura yakalananların ise, korunmak için koşmaktan ve kapalı alanlara girmekten başka çareleri kalmadı. Yağmuru fırsata çeviren işyerleri de, ellerindeki şemsiyeleri tezgaha çıkartıp satışa sundu. Şemsiyelere vatandaşların ilgisi de fazla oldu. Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücüler de kaza yapmamak için trafikte dikkatli seyrettikleri gözlendi. Buca, Bornova başta olmak üzere bazı semtlerde de kısa süreli dolu etkili oldu. Bazı yerlerde de küçük çaplı su baskınları yaşandı. 
YARIN SICAK HAVA TEKRAR GELİYOR
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ise, yağışlar akşam saatlerine kadar zaman zaman sağanak halinde aralıklar devam edecek. Yağmuru etkisiyle düşen sıcaklarlar, yarın tekrar etkisini gösterecek ve 25 - 36 dereceye mevsim normallerine çıkacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI